Pretekli dogodek
14. sep. 2023 19:30

Simfonični Orkester RTV Slovenija - Kromatika 1

Ob 60. obletnici Programa Ars
Dirigent: Rossen Milanov

Solisti: Polona Gantar, orgle; Janez Jocif, fujara; Lana Trotovšek, violina; Pascal Rogé, klavir

Program:
Maks Strmčnik, Introars 23
Lucijan Marija Škerjanc, Koncert za violino
*
Camille Saint-Saëns, Koncert za klavir št. 5
 

Tretji radijski program Ars je osrednji slovenski kulturno-umetniški medij in praznovanje njegove 60. obletnice bodo zaznamovale njegove programske težnje, povezovanje tradicije in sodobnosti, glasbe in literature, skrb za slovensko glasbeno ustvarjalnost in železni repertoar. Maks Strmčnik je Arsu poklonil uvodno skladbo INTROARS 23, pri kateri bosta sodelovala mojster na historičnih glasbilih Janez Jocif in organistka Polona Gantar.

Lana Trotovšek se v Kromatiko vrača z Violinskim koncertom Lucijana Marije Škerjanca, delom ki bi s svojo tehtno simfonično izpeljavo in občutljivo spleteno liriko zlahka sodilo med svetovno znane koncertantne uspešnice. Škerjanc se je v svoji glasbo navezoval tudi na francosko tradicijo, večer pa bo sklenil francoski pianist Pascal Rogé, ki je zaslovel tudi s svojimi elegantnimi, stilistično izjemno dodelanimi interpretacijami klavirskih koncertov Camilla Saint-Saënsa. Skladateljev Koncert za klavir in orkester št. 5 s podnaslovom »Egiptovski« prinaša melodiko in ornamente, ki jih je spodbudilo potovanje po Severni Afriki, medtem ko virtuozen finale zagotavlja bleščeč sklep slavnostnega večera.
 

Simfonični Orkester RTV Slovenija - Kromatika 1

14. sep. 2023 19:30
14. sep. 2023 19:30
Več terminov

10,00 | 14,00 | 18,00 | 22,00 EUR

9,00 EUR * *Upokojenci, starejši nad 65 let, študenti, dijaki

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI