Pretekli dogodek
6. jun. 2023 20:00

Orkester Tonkünstler

Dirigent: Yutaka Sado

Koncert Orkestra Tönkunstler je nadomestni koncert Zlatega abonmaja 6 (Nizozemski komorni zbor in HERMESensemble), ki je bil napovedan za 6. junija 2023. Vstopnic ni treba menjati. Več informacij: vstopnice@cd-cc.si in katja.novak@cd-cc.si.

Program:
Joseph Haydn, Simfonija št. 90 v C-duru, Hob. I:90
Anton Bruckner, Simfonija št. 6 v A-duru, WAB 106

Anton Bruckner je dejal, da je njegova šesta simfonija »najbolj predrzna«. Najkrajša, najbolj živahna, najbolj bleščeča izmed osrednjih zrelih simfonij se ponaša z mojstrskim preigravanjem svetlobe in sence, žarečim A-durom, zastrtim s prvinami frigijskega modusa. Haydnova Simfonija št. 90 je še eno »predrzno« delo – v zoperstavljanju dura in mola. 

Orkester Tonkünstler je s svojimi rezidencami v dunajski dvorani Musikverein, Festivalni dvorani St. Pölten in na poletnem festivalu Grafenegg med največjimi in najpomembnejšimi avstrijskimi glasbenimi ambasadorji. Tradicionalni nedeljski popoldanski koncerti v znamenitem Musikverein segajo več kot sedemdeset let nazaj in ostajajo njihov najuspešnejši koncertni cikel. Sestav od leta 2015 vodi Yutaka Sado, eden najpomembnejših japonskih dirigentov našega časa; posveča pa se tradicionalnemu orkestrskemu repertoarju od klasicističnih del do skladb 20. stoletja.
 

Orkester Tonkünstler

6. jun. 2023 20:00
6. jun. 2023 20:00
Več terminov

24,00 | 30,00 | 40,00 | 50,00 EUR

20,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI