Pretekli dogodek
26. dec. 2020 20:00

JUNEsHELEN & Alja Petric

Zvočne krajine – Spevi & Arije

Nina Šardi aka JUNEsHELEN, glas, klaviature, elektronika; Alja Petric, glas, himalajske posode, gongi, boben, kristalne posode, zvončki
 

Projekt Zvočne krajine - Spevi & Arije se je začel decembra 2017, ko je umetnica  JUNEsHELEN / Nina Šardi osnovala album Spevi in Arije, ki sloni na raziskovanju intuitivnega sveta s simbiozo dronovskih, orkestralnih melodij, harmoničnosti in intuitivnega petja v namišljenem jeziku. 
Ob viziji o skupnem sodelovanju in širjenju projekta z vokalistko Aljo Petric, je nastal glasbeni tandem, pod skupnim imenom Zvočne krajine - Spevi & Arije. 
Kompozicije z albuma so se spojile s subtilnim zvočnim svetom, skozi frekvence starodavnih akustičnih glasbil, ki ustvarijo meditativne glasbene ambiente. Najmočnejša sinergija nastane ob stični točki mogočnih glasov avtoric, ki je njuna najbolj naravna izrazna oblika in poslušalce ponese na potovnaje v globoke in daljne notranje svetove.

Spevi in Arije (JUNEsHELEN), je nova veja raziskovanja kraljestva glasu JUNEsHELEN. Intuitiven način petja, ki ga vodi duša, ob spremljavi dronovskih harmoničnosti, melodij in orkesterskih zvokov. Meditativni spevi in arije JUNEsHELEN so peti v notranjem jeziku, ki prihaja iz sveta, kjer besede nimajo pomena, le intuitiven občutek. Iskren občutek, brez napačnih razlag, kjer se ne skrivamo za besedami znanega jezika, temveč se prosto gibljemo v svobodi samoizražanja. S svojim glasom vzpostavi most in omogoči prehod v notranji svet. Vsak in vsakdo lahko prevede besede, ki jih sliši kot neposredno povezavo, sporočilo in pomen, ki se lahko doživi le kot osebno in individualno sporočilo posameznika in posameznice. Za vsakega, pomen je drugačen. Nekatere stvari se lahko čutijo samo s srcem in razumejo z dušo. Duša vidi in vsi obrazi padejo, ki niso pravi izrazi vseh nas.
http://juneshelen.com/chantingsarias/

Zvočne krajine (Alja Petric), je nadgradnja projekta Zven trenutka, v katerem umetnica ustvarja glasbene ambiente, ki poslušalčevo pozornost odvrnejo od njemu poznanih glasbenih konstruktov z namenom, da doživi tista dva najbolj osnovna gradnika iz katerih glasba kot taka nastane: »zvok« in »tišino«.
Z uporabo raznolikih akustičnih »zvočil« in pristnega človeškega zvoka »petja«, oblikuje melodične vzorce, ki sledijo osnovanemu konceptu in jih stika z intuitivnimi melodijami, ki nastanejo v spontanem trenutku. Zvočne krajine raziskujejo subtilni zvočni svet, ki šepeta v naravi in notranjosti človeške duše.
http://www.aljapetric.com/soundscapes-chantings-and-arias

 


 

JUNEsHELEN & Alja Petric

26. dec. 2020 20:00
26. dec. 2020 20:00
Več terminov

Spletni koncert iz Gallusove dvorane

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI