Pretekli dogodek
9. mar. 2021 20:00

Grom / Golob

solo / duo / solo

Tomaž Grom, Žiga Golob, kontrabas

Nadaljujemo kovidno serijo spletnih solo /duo / solo koncertov. Po klavirju z Bowrainom in Vollmaierjem ter saksofonu z Resnikom in Simonom je na vrsti njegovo veličanstvo kontrabas. In kdo drug bi se lahko bolje ujel z njim kot Tomaž Grom in Žiga Golob, še posebno ker sta na novo priložnost za oba skupaj čakala kar dvajset let. Medtem smo od njiju slišali godbe za srce in um, ki sta jih delila s številnimi sodelavci v pomembnih glasbenih, gledaliških in filmskih kreacijah, na nešteto odrih doma in po svetu.

Tomaž pravi: »Lepo vabilo bom izkoristil za pripravo in izvedbo zamisli brez konceptov, ki bi bili zunaj glasbenih parametrov. Tokrat bom doma pustil ozvočenje in elektroniko. Še vedno me sicer vabi draž neznanega, ki se ga s strahom veselim. Tu mislim predvsem na muziciranje z Žigo.« Žiga dodaja: »Kadar nastopam solistično, vedno improviziram. Res pa je, da pristop k improviziranju rahlo spreminjam od koncerta do koncerta ali celo od 'skladbe' do 'skladbe'. Včasih gre za nekakšen ohlapen opis iz dveh, treh pridevnikov, kakšno občutje bi želel ustvariti, včasih si določim, z naborom katerih tonov bom začel ali pa kaj tretjega.«

Tokrat pripravljeno bo vsekakor še ne slišano in ne videno. Zato poslušajmo in glejmo doma, kako en Grom, en Golob in dva kontrabasa začarajo Gallusovo dvorano.


 

Grom / Golob

9. mar. 2021 20:00
9. mar. 2021 20:00
Več terminov

Spletni koncert v živo iz Gallusove dvorane

Posnetek bo na voljo še 24 ur po premieri.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI