1. in 2. jun. 2023 ob 19.30

FKK 5: Iskro, iskrivo

Orkester Slovenske filharmonije
Dirigentka: Giedrė Šlekytė

Solistka: Jiyoon Lee, violina

Program: 
Richard Strauss, Vesele potegavščine Tilla Eulenspiegla, op. 28 
Antonin Dvořák: Koncert za violino in orkester v a-molu, op. 53 
*
Marko Mihevc, Zgodbe iz davnine 
Igor Stravinski, Ognjeni ptič, baletna suita (različica iz 1919)

Moč glasbe je neizmerna. Lahko nas prestavi v davno preteklost, popelje v tuje kraje, svet domišljije in lepote. Tokrat nas bo z Ognjenim ptičem povedla v svet slovanske mitologije in carske Rusije ter nemško ljudsko izročilo navihanega pavlihe Tilla Eulenspiegla, ki ga je v simfonično pesnitev oblikoval Richard Strauss. V takšen okvir se lepo prilegata simfonična pesnitev Equi (Konji) Marka Mihevca in virtuozni Straussov Koncert za violino, s katerim se bo abonmajskemu občinstvu prvič predstavila izjemna violinistka Jiyoon Lee.

Z (*) so označene znižane cene vstopnic na vse kategorije sedežev, ki jih lahko koristijo upokojenci, študenti in dijaki. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža. Vnovčljiv je tudi pri nakupu vstopnic v Informacijskem središču (blagajni) CD.

FKK 5: Iskro, iskrivo

1. in 2. jun. 2023 ob 19.30
Več terminov

8,00 | 18,00 | 28,00 | 35,00 EUR

6,00 | 14,00 | 23,00 | 28,00 EUR * * cena za upokojence, študente in dijake. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža.

5% popusta ob nakupu na cd-cc.si

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI