30. in 31. mar. 2023 ob 19.30

FKK 4: Sanje, prividi, blodnje

Orkester Slovenske filharmonije
Dirigent: Charles Dutoit

Program: 
Ludwig van Beethoven, Simfonija št. 1 v C-duru, op. 21
Hector Berlioz, Fantastična simfonija, op. 14

Epizoda iz življenja 
nekega umetnika

Utemeljitelj programske glasbe Hector Berlioz svoj odnos do Beethovnove glasbe najbolje označuje v pismu svojemu prijatelju Augustu Morelu, kjer pravi, »Kar zadeva simfonije, Mozart jih je napisal sedemnajst, od katerih so tri lepe, a vendar … Dobri Haydn je napravil veliko lepih reči te vrste. Beethoven je napisal sedem mojstrovin … Ampak Beethoven ni človek. In če si samo človek, ne moreš soditi o Bogu.« Posledice nastanka obeh simfonij, Beethovnove Prve in Berliozove edine, so bile neslutene.  
 

Z (*) so označene znižane cene vstopnic na vse kategorije sedežev, ki jih lahko koristijo upokojenci, študenti in dijaki. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža. Vnovčljiv je tudi pri nakupu vstopnic v Informacijskem središču (blagajni) CD.

FKK 4: Sanje, prividi, blodnje

30. in 31. mar. 2023 ob 19.30
Več terminov

8,00 | 18,00 | 28,00 | 35,00 EUR

6,00 | 14,00 | 23,00 | 28,00 EUR * * cena za upokojence, študente in dijake. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža.

5% popusta ob nakupu na cd-cc.si

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI