27. in 28. okt. 2022 ob 19:30

FKK 1: Mala žalna glasba

Orkester Slovenske filharmonije
Dirigent: Heinz Holliger

Program: 
Franz Schubert (ork. Roland Moser), Simfonija v D-duru, D 935A
Franz Schubert, Nonet v es-molu, D. 79, »Franz Schuberts Begräbnis-Feyer«
Roland Moser, Echoraum
Franz Schubert (ork. Roland Moser), Andante v h-molu, D 936A
Franz Schubert, Simfonija št. 7 v h-molu, D 759, »Nedokončana«

Veselje, lepota,
žalost, samota.
Daleč od blizu.

Osrednja skladba koncerta je presunljivi Nonet v es-molu Franza Schuberta, ki ga je najbrž sam podnaslovil kot skladbo za lastni pogreb. Ustvaril ga je star vsega šestnajst let. Schubertova glasba nas vabi v našo notranjost, v poglobljeno premišljanje o naši krhkosti, minljivosti in hrepenenju. Poseben pogled na Schubertovo glasbo bo podal švicarski skladatelj Roland Moser s čudovito refleksijo na Schubertovo pogrebno glasbo in z orkestracijo nedokončanih Schubertovih del.
 

Z (*) so označene znižane cene vstopnic na vse kategorije sedežev, ki jih lahko koristijo upokojenci, študenti in dijaki. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža. Vnovčljiv je tudi pri nakupu vstopnic v Informacijskem središču (blagajni) CD.

FKK 1: Mala žalna glasba

27. in 28. okt. 2022 ob 19:30
Več terminov

8,00 I 18,00 I 28,00 I 35,00 EUR

6,00 I 14,00 I 23,00 I 28,00 EUR* * cena za upokojence, študente in dijake. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI