Pretekli dogodek
4. feb. 2019 20:00

Dani de Morón - '21'

Presunljiva flamenko kitara obogatena z glasovi in plesom

Z umetniki, kot je Dani de Morón (1981), ima flamenko obetavno prihodnost. Rodil se je v Moronu de la Fronteri, južnošpanskem kraju, ki slovi po tradiciji negovanja kitarske glasbe. Izjemni kitarist tradicionalno tehniko igranja alzapúa (uporablja se izključno v flamenku) šteje za samoumevno. Obenem ima prirojeni dar za izvabljanje najlepših harmonij in razpoloženj iz strun. Z navdušujočo zasedbo zvezdniških glasbenikov, treh pevcev, dveh ploskalcev in sodobne plesalke Patricie Guerrero, oživlja tradicijo flamenka v 21. stoletju. De Morón dokazuje, zakaj velja za enega najboljših kitaristov svoje generacije in zakaj je tradicija flamenko kitare 'toque' z njih v zlatih rokah.

Dani de Morón je neustavljiv na svoji uspešni poti. Zaznamuje jo slog, zaradi katerega ga številni umeščajo v predhodno generacijo. Dokazujejo jo povabilo Paca de Lucíe za sodelovanje pri turneji “Cositas Buenas” kot drugi kitarist, priznanje  giraldillo za kitarsko igro na Seviljskem bienalu leta 2012 ter prvi solistični album Cambio de Sentido, ki je navdušil tako kritike kot poslušalce. Odlikuje jo osebnost, ki ga je povzdignila v referenčno ime pri samo 33. letih.

Stvari poskušam delati po svoje, doseči lasten dialog in ohranjati značilnosti svojega domačega mesta. Dani de Morón

Dani de Morón - '21'

4. feb. 2019 20:00
4. feb. 2019 20:00
Več terminov

15, 20, 23 EUR

5% popust ob nakupu na www.cd-cc.si

Dani de Morón, kitara; Jesús Méndez, Antonio Reyes, Duquende, vokal ; Antonio & Manuel Montes Saavedra, ‘Los Mellis’, ploskanje; Patricia Guerrero, ples

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI