Pretekli dogodek
5. jan. 2021 20:00

Anja Golob & Drago Ivanuša




Anja Golob, poezija; Drago Ivanuša, klavir, elektronika

Novo sezono Cankarjevih torkov začenjamo z enim izmed najboljših umetniških projektov leta 2020, ki je premiero doživel septembra v sklopu programa Mala terasa sredi Ljubljane v Klubu CD. Tokrat bo zaživel na novo na velikem odru.

Poezija Anje Golob je glasba.

Glasba Draga Ivanuše je poezija.

Skupaj sta koncert. Globina neba.


Anja Golob je slovenska pesnica, urednica, kritičarka, dramaturginja in prevajalka. Doslej je objavila štiri samostojne pesniške zbirke v slovenščini, eno v nemščini v sodelovanju z Nikolaiem Voglom, ponatis prvih treh zbirk v eni knjigi ter dve zbirki v nemškem in eno v hrvaškem prevodu, izbore pesmi in drugih besedil v številnih slovenskih in tujih medijih ter okoli sedemsto petdeset odrskih kritik. Druga in tretja knjiga sta prejeli Jenkovi nagradi za poezijo (2014 in 2016), četrta pa nagrado kritiško sito (2020) za najboljšo knjigo minulega leta po izboru članov Društva literarnih kritikov Slovenije.

Drago Ivanuša je skladatelj filmske in gledališke glasbe, pianist in harmonikar. Je eden najbolj dejavnih slovenskih skladateljev. Od leta 1991 je ustvaril glasbo za okoli sto trideset gledaliških in plesnih predstav, 23 filmov ter tudi številne samostojne kompozicije za komorne skupine in orkester. Za gledališko in filmsko glasbo je prejel tudi več nagrad (dve vesni na Slovenskem filmskem festivalu v letih 2004 in 2010, zlato ptico za dosežke v gledališki in filmski glasbi 1999, nagrado AGRFT zlatolaska 2002 ter dve nagradi za najboljšo glasbo na Slovenskem oglaševalskem festivalu SOF v letih 2000 in 2003).

 


 

Anja Golob & Drago Ivanuša

5. jan. 2021 20:00
5. jan. 2021 20:00
Več terminov

Spletni koncert v živo iz Gallusove dvorane

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI