Pretekli dogodek
Od 1. do 11. aprila 2021

Punčka (Petite fille)

Podaljšan ogled filma Punčka
Prejemnik glavne nagrade 23. Festivala dokumentarnega filma

Zaradi velikega zanimanja bo film Punčka, prejemnik glavne nagrade 23. FDF, na ogled še do nedelje, 11. aprila, do 23.59. Film si lahko ogledate na spletni strani Cankarjevega doma, neposreden dostop iz spletne trgovine CD vstopnice.cd-cc.si.
Nakup vstopnic do 11. aprila do 22. ure.


Francija, Danska, 2020; 88' DCP

Režija: Sébastien Lifshitz

Osemletna Sasha je deklica, rojena v fantovskem telesu. Tako meni sama in takšnega mnenja so njeni starši, ki Sasho razumejo in brezpogojno podpirajo. Stvari v sodobni družbi seveda niso preproste, Sasha se druži z vrstniki, obiskuje šolo in plesne vaje, njen dekliški videz in način oblačenja pa sprožata odzive, nemalokrat je predmet izživljanja in nasilnega vedenja. Družba vprašanje spola še vedno dojema črno-belo.


 

Pred nekaj leti sem posnel film o Bambi, eni prvih francoskih transspolnih oseb, rojeni leta 1935. Že pri treh ali štirih letih je globoko v sebi začutila, da je deklica. Ob tem sem se zamislil, saj se vprašanje transspolne identitete običajno pojavi v adolescenci, puberteti, v dobi, ko se telo spreminja. Ob Bambijini izpovedi sem se zavedel možnosti veliko zgodnejšega pojava. Ugotovil sem tudi, da je vprašanje identitete popolnoma ločeno od vprašanj spolnosti, ki se pojavijo v doraščanju. Za boljši vpogled vanje se mi je zdelo bistveno povedati zgodbo o sodobnem otroku, ki se spoprijema z vprašanji identitete.
Sébastien Lifshitz

Punčka (Petite fille)

Od 1. do 11. aprila 2021
Več terminov

6,50 EUR

neposreden dostop iz spletne trgovine CD (vstopnice.cd-cc.si) in ne iz platforme Cinesquare.net

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI