Pretekli dogodek
Od 27. maja do 3. junija 2021 od 00.00 do 23.59

Oče (Otac) - ogled prek spleta

Režija: Srdan Golubović

Srbija, Francija, Nemčija, Hrvaška, Slovenija, Bosna in Hercegovina 2020; 120 minut

Režija:  Srdan Golubović; scenarij:  Srdan Golubović, Ognjen Svilicić; igrajo:Goran Bogdan, Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Muharem Hamzić, Ajla Šantić, Vahid Džanković, Jovo Maksić, Milan Marić, Nikola Rakočević; festivali, nagrade (izbor): Berlinale 2020 (nagrada ekumenske žirije, nagrada občinstva sekcije Panorama), FEST Beograd 2020 (najboljši film, najboljši igralec, nagrada Stella Artois), Sofija 2020; distribucija: Vertigo


Četrti celovečerec Srdana Golubića prikazuje boj preprostega srbskega očeta s togimi mlini socialnega skrbstva, da bi dosegel skrbništvo za svoja otroka. Presunljiv slavospev človeški vztrajnosti in starševski ljubezni.

Po ženinem samomoru Nikoli, ki živi v skromnih razmerah, začasno odvzamejo otroka in ju dodelijo rejniški družini. Nato pa vodja socialne službe v tamkajšnji srbski vasici nepričakovano izda odločbo, da Nikola nima ustreznih dohodkov, da bi ju lahko dostojno preživljal, zato izgubi pravico do starševstva. Presenečen in ogorčen nad razpletom se Nikola odloči in vloži pritožbo na ministrstvu za socialne zadeve v Beogradu. Da bi dokazal, koliko mu pomenita otroka in kaj vse je pripravljen storiti zanju, se odloči peš prehoditi tristo kilometrov dolgo pot do glavnega mesta in vsem pokazati, kako krivična je ta birokratska odločitev.

 

Filmi abonmaja Liffe po Liffu tudi v videoteki DKino televizije Telekoma Slovenije

Naročnikom televizije Telekoma Slovenije, ki je že 25 let ponosni glavni pokrovitelj Liffa, so filmi letošnjega abonmaja Liffe po Liffu (razen filma Švic) na voljo v videoteki DKino.
Filmi so v videoteki DKino na voljo v kategoriji LIFFE PO LIFFU. Cena za film je 6,90 evra, kar je enako ceni nakupa v spletni trgovini Cankarjevega doma. Nakup filma v videoteki DKino se obračuna na mesečnem računu za komunikacijske storitve.

Če boste filme kupili v spletni trgovini Cankarjevega doma, kod, ki jih ob tem prejmete, v videoteki DKino ne morete izkoristiti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oče (Otac) - ogled prek spleta

Od 27. maja do 3. junija 2021 od 00.00 do 23.59
Več terminov

6,90 EUR

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI