Pretekli dogodek
6. jun. 2020 19:00

Izdajalec (Il Traditore)

Prestavljeno s 3. junija na 5. junij 2020.
Režija: Marco Bellocchio

Spoštovani člani abonmaja Liffe po Liffu.

Z veseljem vas obveščamo, da bomo zadnjo filmsko projekcijo abonmaja Liffe po Liffu, italijansko zgodbo o mafijskem šefu Tommasu Buscetti Izdajalec, izvedli v juniju, kot je bilo sprva načrtovano.

Skladno z Odlokom o začasni splošni omejitvi zbiranja ljudi na javnih krajih in mestih v republiki Sloveniji, ki s 1. junijem  dopušča zbiranja do 200 ljudi, bomo  filmsko projekcijo izvedli v dveh terminih,  v petek, 5., in v soboto, 6.  junija 2020, ob 19. uri v Linhartovi dvorani. Pred filmom bomo predvajali  uvod Marcela Štefančiča na videu posnetku.
Vstopnice, ki jo že imate, ni potrebno menjati, sedežni red ne bo veljal.

V primeru, da vam razpoložljivi datum ne ustreza oziroma si filmske projekcije ne boste mogli ogledati, vam bomo sorazmerni delež cene, ki ste jo plačali za abonma 2019/20, povrnili v obliki dobropisa ali nakazila. Za vse informacije o izdaji dobropisa oziroma vračilu kupnine smo vam na voljo na e-naslovu vstopnice@cd-cc.si in telefonski številki 01 2417 299.
 
Tisti, ki ste vstopnico za film Izdajalec kupili za izven, vam vstopnice, ki jo že imate, ni potrebno menjati, sedežni red ne bo veljal.
 
V primeru, da vam razpoložljivi datum ne ustreza oziroma si filmske projekcije ne boste mogli ogledati, vam bomo kupnino vrnili v obliki dobropisa ali nakazila. Za vse informacije o izdaji dobropisa oziroma vračilu kupnine smo vam na voljo na e-naslovu vstopnice@cd-cc.si in telefonski številki 01 2417 299.

 

Resnična zgodba o mafijskem šefu Tommasu Buscetti, ki je v največjem protimafijskem sodnem procesu vseh časov oblastem pomagal do pomembne zmage v boju proti organiziranemu kriminalu.

V osemdesetih letih minulega stoletja v Italiji med šefi sicilijanske mafije divja vsesplošna vojna zaradi trgovine s heroinom. Tommaso Buscetta, viden pripadnik mafije, se pred vihro umakne v Brazilijo in od daleč opazuje, kako njegovi sinovi in bratje izgubljajo življenja v Palermu. On je morda naslednji. Ko ga brazilska policija aretira in izroči italijanskim oblastem, Buscetta sprejme odločitev, ki bo spremenila vse. Odloči se, da bo osebno spregovoril s sodnikom Giovannijem Falconejem, stopil na stran zakona in s tem prelomil večno zavezo, ki jo je sprejel ob vstopu v Cosa Nostro.

Izdajalec (Il Traditore)

5. jun. 2020 19:00
6. jun. 2020 19:00
5. jun. 2020 19:00
6. jun. 2020 19:00
Več terminov

5'50 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Italija, Francija, Brazilija, Nemčija 2019; 145 minut
Scenarij: Marco Bellocchio, Valia Santella, Ludovica Rampoldi, Francesco Piccolo, Francesco La Licata
 

Igrajo: Pierfrancesco Favino, Luigi Lo Cascio, Fausto Russo Alesi, Maria Fernanda Cândido, Fabrizio Ferracane, Nicola Calì, Giovanni Calcagno, Bruno Cariello, Bebo Storti, Vincenzo Pirrotta, Goffredo Maria Bruno

Festivali, nagrade (izbor):  Cannes 2019, München 2019, Italijanski zlati globusi 2019 (najboljša režija, najboljša izvirna glasba)

Pred filmom bo imel uvod Marcel Štefancic, Jr.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI