1. okt - 3. okt 2019

19. Festival za tretje življenjsko obdobje

Prireja: Proevent d.o.o.

Festival je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in v Evropi. Je prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami. Z mislijo »Vsi smo ena generacija«, ustvarja prostor za medgeneracijsko sodelovanje, sodelovanje s civilno družbo, prostovoljnimi generacijami, gospodarskimi, akademskimi in političnimi sferami ter s tem po svojih močeh prispeva k trajnostnim medgeneracijskim rešitvam. Časovno in vsebinsko se navezuje na 1. oktober, ki je mednarodni dan starejših.

 

V okviru festivala bo v letošnjem letu potekalo 10 strokovnih razprav, 80 izobraževalnih dogodkov ter več kot 120 kulturnih dogodkov v okviru kulturnega programa. Na festival pa vsako leto potekajo tudi različne predstavitve na kar 160 razstavnih prostorih.

19. Festival za tretje življenjsko obdobje

1. okt - 3. okt 2019
Več terminov

Free entry

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI