17. apr. 20:00

Labodje jezero

Prireja: Art Partner d.o.o.

Vznemirljiva zgodba o princu Siegfriedu in njegovi ljubezni do princese Odette, ki jo je zlobni čarovnik Rotbart spremenil v laboda, navdušuje občinstvo že skoraj stoletje in pol. Vsa lepota in drama pristnega romantičnega baleta, virtuozna dvojna ženska glavna vloga Odette/Odile, kombinacija vznesene glasbe P. I. Čajkovskega in plesnega razkošja vabijo v čarobni svet jezer, gozdov, palač in večne ljubezni ter tako nagovarjajo vse generacije.

Predstavo bo izvedel baletni ansambel Ukrainian Classical Ballet, mednarodno priznana plesna kompanija, v kateri plešejo prvovrstni plesalci, solisti in prvaki ukrajinskih in evropskih narodnih gledališč. Ansambel se posveča ohranjanju tradicije klasičnega baleta ter nenehnemu raziskovanju sodobnih plesnih elementov in tako s popolnostjo svojih linij in treznostjo koreografij ustvarjajo fascinantno ravnovesje. Kljub izjemnim razmeram zaradi omejitev, povezanih z virusom COVID 19, in pa pričetkom ruske agresije so v sezoni 2021/22 uspeli odplesati 90 predstav v Italiji, na Slovaškem, na Hrvaškem, v Nemčiji, na Danskiem, Švedskem in Norveškem.

Ukrajinski klasični balet z edinstvenim mojstrstvom poustvarja ključna dela klasične baletne zakladnice. V vsaki od predstav je njihova glavna motivacija skrb za tradicijo baletne umetnosti, zaradi česar so s šarmom svojih kostumov in razkošno scenografijo prava paša za oči. Na njihovem repertoarju so ob Labodjem jezeru tudi Hrestač, Giselle, Trnuljčica …

Podprite ukrajinske umetnike in si zagotovite svoj sedež na čarobnem večeru plesa in glasbe.

Labodje jezero

17. apr. 20:00
Več terminov

28,00 | 31,00 | 35,00 | 39,00 | 42,00 EUR

12. mar. 20:00

40 fingers

Prireja: VignaPR, AND Production in Koda Events

40 fingers

12. mar. 20:00
Več terminov

22 I 25 I 28 I 39 EUR

26. in 27. nov

Najlepših 35!

Koncert Prifarcev s prijatelji
Prireja: KD Prifarski muzikanti

Prifarski muzikanti slavijo letos 35. rojstni dan. Toliko let namreč štejeta njihovo glasbeno druženje ter nastopanje na domačih in tujih odrih.
Hkrati pa bodo že 15. nastopili z velikim samostojnim gala koncertom v Cankarjevem domu.

Seveda bo pomembna rojstnodnevna obletnica zaznamovana s številnimi gosti in šopkom izbranih melodij. Prevladovale bodo posodobljene ljudske pesmi, pospremljene s plesnimi podobami, pa tudi domače ter letos znova tudi tuje ljudske pesmi in zimzelene popevke. 

Prifarski muzikanti so doma pri Fari ob Kolpi. Člani skupine so Valentin Južnič, Mitja Ferenc, Dejan Šuštar, Jernej Pečak, Tonči in Uroš Obranovič, že od začetka delovanja skupine pa jih vodi Martin Marinč. 
 

Najlepših 35!

26. in 27. nov
Več terminov

20,00 | 24,00 | 28,00 | 34,00 EUR

4. apr. 19:30

Simfonični orkester Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani

Dirigent: Quentin Hindley

Solist: Sven Brajković, klavir (mentor: prof. Aleksandar Serdar)


Program:: 
Juraj M. Žerovnik, Fimbulvetr (krstna izvedba)
E. Grieg, Koncert za klavir in orkester v a-molu, op. 16
C. Debussy, Preludij k favnovemu popoldnevu
M. Ravel, Dafnis in Hloa – suita št. 2
 

Simfonični orkester Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani

4. apr. 19:30
Več terminov

5,00 EUR

18. feb. 20:00

Tragom Olivera - Po sledeh Oliverja

Uradna turneja v spomin na Oliverja Dragojevića
Prireja: Koda Events

Namen turneje je negovati in za vedno ohraniti glasbeno zapuščino in spomin na našega prijatelja, neponovljivega dalmatinskega glasbenika in pravega glasbenega ambasadorja Hrvaške Oliverja Dragojevića. Zato ga bomo peli na enak način, kot je sam pel in nastopal na domačih in mednarodnih odrih. Njegovega glasu in njega ne more nadomestiti nihče... kajti Oliver je s svojimi pesmimi neprecenljiva hrvaška dediščina in spomenik.

 

Sodelujejo: skupina Dupini, Petar Dragojević, Tedi Spalato, Goran Karan, Zorica Kondža, Klapa Bonaca in drugi.

Tragom Olivera - Po sledeh Oliverja

18. feb. 20:00
19. feb. 20:00
Več terminov

26,90 | 32,90 | 36,90 | 39,90 | 44,90 EUR

6. jun. 20:00

Orkester Tonkünstler

Dirigent: Yutaka Sado

Koncert Orkestra Tönkunstler je nadomestni koncert Zlatega abonmaja 6 (Nizozemski komorni zbor in HERMESensemble), ki je bil napovedan za 6. junija 2023. Vstopnic ni treba menjati. Več informacij: vstopnice@cd-cc.si in katja.novak@cd-cc.si.

Program:
Joseph Haydn, Simfonija št. 90 v C-duru, Hob. I:90
Anton Bruckner, Simfonija št. 6 v A-duru, WAB 106

Anton Bruckner je dejal, da je njegova šesta simfonija »najbolj predrzna«. Najkrajša, najbolj živahna, najbolj bleščeča izmed osrednjih zrelih simfonij se ponaša z mojstrskim preigravanjem svetlobe in sence, žarečim A-durom, zastrtim s prvinami frigijskega modusa. Haydnova Simfonija št. 90 je še eno »predrzno« delo – v zoperstavljanju dura in mola. 

Orkester Tonkünstler je s svojimi rezidencami v dunajski dvorani Musikverein, Festivalni dvorani St. Pölten in na poletnem festivalu Grafenegg med največjimi in najpomembnejšimi avstrijskimi glasbenimi ambasadorji. Tradicionalni nedeljski popoldanski koncerti v znamenitem Musikverein segajo več kot sedemdeset let nazaj in ostajajo njihov najuspešnejši koncertni cikel. Sestav od leta 2015 vodi Yutaka Sado, eden najpomembnejših japonskih dirigentov našega časa; posveča pa se tradicionalnemu orkestrskemu repertoarju od klasicističnih del do skladb 20. stoletja.
 

Orkester Tonkünstler

6. jun. 20:00
Več terminov

24,00 | 30,00 | 40,00 | 50,00 EUR

20,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

28. in 29. okt

Koncert Perpetuum Jazzile ob 40-letnici

Prireja: Perpetuum Jazzile z.b.o.
Svetovni glasbeni fenomen iz Slovenije začenja celoletno praznovanje jubileja z vrhuncem v Ljubljani

Ena največjih in najbolj prepoznavnih vokalnih skupin na svetu najavlja jubilejni koncert v Cankarjevem domu. Še prej pa prihajajo nove udarne priredbe svetovnih hitov, studijski album in več serij nastopov po Evropi. Praznovanje se začenja na silvestrovo na zaključnem dogodku Evropske prestolnice kulture 2022 v Novem Sadu.

40 let delovanja, čez 1.000 nastopov, preko 300 pevcev, 13 albumov & DVD, 100+ mio ogledov na YouTubu, edini slovenski izvajalec, ki je razprodal Stožice 2 večera zapored, nastopi za Disney (Pariz), UEFA (Postojnska jama), Rotary Int. USA (Hamburg), v OZN za GS Ban Ki Moona (New York), ENEL (Rim), 2x koncert z legendarno skupino Toto ('Africa'), nastop na predstavitvi koledarja Pirelli v Milanu, turneje po Evropi, Severni Ameriki (23 koncertov), Kitajski ...

Celo leto bo v znamenju našega okroglega jubileja. V letu 2023 bo namreč Perpetuum Jazzile star 40 let. Obudili bomo vse naše največje uspešnice in hkrati naštudirali še veliko novih pesmi. V kratkem bomo izdali tudi prvi singel s prihajajočega novega studijskega albuma, za katerega upamo, da bo navdušil oboževalce v Sloveniji in po svetu. 

Perpetuum Jazzile je vokalni (a capella) orkester, ki ga sestavlja več kot 40 vrhunskih pevcev, in predvsem izjemno doživetje v živo – dvourni, fascinantni ognjemet izbrane muzike, vrhunske izvedbe, strasti in čustev. Njihovi koncerti so stkani iz slovenskih in svetovnih uspešnic najrazličnejših žanrov, jazza, popa, swinga, rocka, bossa nove, sambe, gospela ... V poplavi vedno bolj enoličnih glasbenih izdelkov Perpetuum Jazzile hite servira na zelo samosvoj zvočni in izvedbeni način - in ravno to jih dela tako unikatne, da jih redno vabijo na izbrane glasbene odre po vsem svetu.

Najavljamo nastope po različnih evropskih državah, že takoj v začetku leta se podajajmo na turnejo po domači regiji: Zagreb, Beograd, Skopje, Sarajevo, Zenica ...

Obiskovalce koncerta 29. oktobra obveščamo, da bo na dogodku potekalo tv-snemanje. 

Koncert Perpetuum Jazzile ob 40-letnici

28. in 29. okt
Več terminov

39,00 | 41,00 | 44,00 EUR

25. maj 20:00

Jorge in Demián Bucay: O odnosih, ki nas zaznamujejo

Jorge Bucay je eden najbolj priznanih psihoanalitikov na svetu. Zaslovel je s knjigami, v katerih skozi zgodbe in pravljice naslavlja izzive vsakdanjega življenja. S tem pristopom je milijonom bralcev pomagal jasneje uvideti resnico o sebi in svetu. Bucay, ki ima številne navdušene bralce po vsem svetu in tudi v Sloveniji, je znan po toplini, preprostem jeziku in zgodbah, s katerimi se lahko poistoveti vsak. Njegove knjige so prevedene v 24 jezikov, vstopnice za njegova predavanja so redno razprodane. 

Jorge Bucay in njegov sin Demián, prav tako psihoanalitik in pisatelj, bosta v Ljubljani predavala o osebnostni rasti in razvoju, ki se napaja iz srečevanja z drugimi ljudmi. Izvrstna avtorja, oče in sin, bosta predstavila najpomembnejše odnose, v katere vstopamo od rojstva do smrti: odnos s starši, otroki, partnerjem, prijatelji … ter nam pomagala najti odgovor, kako se v teh in drugih odnosih izogniti najpogostejšim pastem ter jih živeti in soustvarjati tako, da nas bodo bogatili in osrečevali.

Dr. Jorge Bucay (1949) je psihiater, psihoterapevt in predavatelj, priljubljen gost radijskih in televizijskih oddaj, vodil je tudi lastno oddajo na televiziji. Zdaj svoj čas namenja branju in pisanju, predavanjem, družini in prijateljem.

Izdal je že 26 knjig, ki so med najbolje prodajanimi v več kot štiridesetih državah sveta. Bucay je rojen pripovedovalec in pionir zdravljenja s pripovedovanjem zgodb.

Demián Bucay je psihiater in psihoterapevt. Doktoriral je iz geštalt terapije ter se trenutno ukvarja z individualnim svetovanjem in svetovanjem za pare in družine, vodi predavanja in delavnice.
 

Jorge in Demián Bucay: O odnosih, ki nas zaznamujejo

25. maj 20:00
Več terminov

20,00 | 25,00 | 30,00 EUR

18,00 | 22,00 | 27,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence

22. apr. 19:30

Nuša Derenda

Veliki koncert s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in gosti

Nuša Derenda je izjemna vokalistka in čudovita pevska dama. Ljubezen do glasbe jo spremlja že od otroških let in je ena najbolj priljubljenih glasbenic zabavne glasbe pri nas, saj svojemu občinstvu rada podari nekaj več. V vseh letih glasbenega ustvarjanja je nanizala številne uspešnice, prejela ogromno nagrad, njen izjemni nastop na Eurosongu še vedno velja za enega najboljših. Ob 25-letnici samostojnega glasbenega ustvarjanja pripravlja Veliki koncert v Cankarjevem domu s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in gosti. Nuša si želi, da bi skupaj s svojimi poslušalci praznovala to posebno obletnico ter se jim zahvalila, da so ob njej že toliko let. Obeta se čudovit gala večer.
 

Nuša Derenda

22. apr. 19:30
Več terminov

20,00 | 24,00 | 27,00 | 32,00 EUR

17,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

10. feb. 19:30

The Beatles Symphonic

Prireja: Fest.si

Največji hiti nepozabne skupine »THE BEATLES« v izvedbi velikega simfoničnega orkestra Muzikon in vrhunske top skupine The Bestbeat!

Napovedujemo izjemen koncert, posvečen legendarni angleški pop in rock skupini THE BEATLES. Veljajo za najpomembnejšo, najvplivnejšo in najuspešnejšo glasbeno skupino vseh časov. Podrli so mnoge prodajne rekorde, med drugim več kot 50 uvrstitev na ameriški lestvici najbolj prodajanih singlov Hot 100, od tega 20 prvih mest. Od njihovega nastanka 1962 do danes so prodali več kot pol milijarde posnetkov, po nekaterih ocenah pa celo več kot 2 milijardi. Bili so prva pomembnejša rock skupina. Pomembno so vplivali na nastanek in razvoj kasnejših glasbenih skupin, tako v Britaniji kot po svetu. Mladina se je po njihovem vzoru branila striženja las, klasičnih vzgojnih prijemov in preživelih tradicij. Beatli so z leti rasli, se razvijali in postavljali modne, filozofske ter glasbene smernice. Njihovo huronsko popularnost v začetku 1960. let opisujejo z izrazom »Beatlemania«.

Zaradi vsega naštetega je nastal projekt THE BEATLES SYMPHONIC, kateri bo oživel vse njihove legendarne hite v simfonični preobleki tako za stare in nove ljubitelje legendarne skupine THE BEATLES. In vse to prvič v Sloveniji!

Ob velikem simfoničnem orkestru Muzikon bo nastopila skupina The Bestbeat - The Beatles Tribute Band, ena najboljših tovrstnih skupin, ki vas bodo z izvirno kostumografijo, plesno koreografijo, odlično interpretacijo popeljali po nepozabni zgodovini skupine THE BEATLES! Z nastopom v živo in vrhunskim šovom vas bo THE BEATLES SYMPHONIC popeljal nazaj v ta nepozabna nostalgična leta in ja od tega je že več kot 60 let.

Pravi balzam za oči, ušesa in dušo, tega se enostavno ne zamudi, se vidimo, ko se srečamo v CANKARJEVEM DOMU.

Beatlemania je tukaj!
 

 

The Beatles Symphonic

10. feb. 19:30
Več terminov

34,90 | 39,90 | 44,90 | 54,90 EUR

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI