24. maj 20:00

40 fingers

Prireja: Koda Events

Kitarski kvartet 40 fingers je bil ustanovljen leta 2017, s strani štirih zelo uspešnih izvajalcev, s povsem različnim glasbenim ozadjem, katera se prepletajo preko njihove skupne interpetacije glasbe.

Zasedbo ''40 fingers'' predstavljajo Matteo Brenci, Emanuele Grafitti, Enrico Maria Milanesi in Andrea Vittori. Štirje kitaristi z jasno misijo raziskovanja novih zvočnih galaksij s širokim repertorajem originalnih skladb in coverjev, katere s spretno tehniko prstov interpretirajo s pomočjo svojih kitar. Njihova glasbena poslastica, ki temelji na reinterpretaciji različnih sodobnih glasbenih klasik od jazza in latinoameriške glasbe do priljubljenih filmskih coverjev, od Astorja Piazzolle do Beatlsov, od Eaglesa do Tota ter od Dire Straits vse do Eric-a Clapton-a.

Po objavi svoje glasbe na internetu, so povzročili pravo senzacijo. S coverjem "Bohemian Rhapsody", kateri sedaj šteje že skoraj 6 milijonov ogledov na You Tube-u in 10 milijonov ogledov na Facebooku, so si med drugim prislužili tudi pohvalo z uradne spletne strani Queen. Spletna stran Queen je nedavno objavila zahvalo za ustvarjeno tako simpatično različico njihove "Bohemian Rhapsody". 

Prav tako jih je njihova strast do filma in filmske glasbe, pripeljala do niza zavidljivih filmskih coverjev. 

Uživamo lahko v kar nekaj kitarskih izvedbah od znanih melodij Astorja Pizzole ''Libertango'', ''Igre Prestolov'', "Poslednji Mohikanci", klasičnih Disney-vih pesmi, Vivaldijeve ''Estate'' (Štrije letni časi) in mnogih drugih.
V načrtu imajo izdati še veliko drugih aranžmajev od klasičnega rocka, hitov filmske glasbe in klasične glasbe.
V Slovenijo prihajajo z namenom hipnotizirati in očarati poslušalce s svojimi spretnimi prsti na svojih kitarah.

40 fingers

24. maj 20:00
Več terminov

22, 26, 30, 34, 38 (VIP) EUR

22. mar. 20:00

Tony Cetinski

Koncert
Prireja: Izstopaj d.o.o.

Tony Cetinski

22. mar. 20:00
Več terminov

28, 31, 36, 39 EUR; VIP parter 49'90 EUR

Cankarjev dom
Pretekli dogodek
7. feb. 2020 20:00

Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

S podelitvijo Prešernovih nagrad in nagrad Prešernovega sklada

Neposredni prenos RTV

Prirejata: Upravni odbor Prešernovega sklada, Ministrstvo za kulturo RS
 

Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

7. feb. 2020 20:00
Več terminov

Zaključeno

28. mar. 20:00

Peter Bence

Klavirski koncert
Prireja: Predodrom d. o. o.

Mednarodno priznan madžarski virtuozni pianist, skladatelj in producent Peter Bence je prava senzacija zadnjih let, saj je široko občinstvo pridobil prek aktulanih spletnih kanalov in s priredbami skladb popularnih glasbenikov. Njegova ekspresivna interpretacija, strastno, vihravo in udarno igranje, okrepljeno z izvrstno klavirsko tehniko, navdihuje mlajše in starejše generacije glasbenikov in ljubiteljev glasbe z vsega sveta.


Je pa umetnik zagotovo še veliko več. Svojo glasbeno pot je začel z igranjem klavirja pri dveh letih, kot nadarjen otrok je nadaljeval izobraženje na glasbeni šoli v rojstnem kraju Hajduboszormeny na Madžarskem. Kaj kmalu je dobil status čudežnega dečka in se še kot osnovnošolec začel šolati na Akademiji za glasbo Franza Liszta v Debrecenu. Svojo prvo skladbo – v njej je bilo slišali močan vpliv Mozarta in Chopina – je napisal pri sedmih letih, pri enajstih pa je že posnel svoj prvi solo album. Klavirsko govorico je po študiju na Madžarskem začel izpopolnjevati na Akademiji Berklee v Bostonu, v Združenih državah Amerike, kjer je virtuoznost in izvirnost prikazal v veliko glasbenih žanrih, še posebej filmskih, je bilo pa nedvomno slišati, da je na njegovo glasbeno izraznost vplivala predvsem glasba Michaela Jacksona.

Januarja 2012 se je vpisal v Guinessovo knjigo rekordov, ko se je v minuti dotaknil klavirskih tipk kar 765-krat. Dosežek, kot ga še ni bilo. V letu 2015 pa se je ob njegovi različici Jacksonove skladbe Bad na YouTube kanalu samo v nekaj dneh nabralo deset milijonov ogledov in tako je ta postala spletni video hit. Dandanes je ogledov vseh Petrovih videoposnetkov (YouTube + Facebook) že več kot štiristo milijonov.

Petrovi koncerti so paša za oči in ušesa. O tem so se prepričali vsi, ki so v zadnjem letu obiskali koncerte v več kot dvajsetih državah na štirih celinah. Vabljeni na popotovanje od klasične do filmske glasbe, od rocka do popa, od Bacha do Michaela Jacksona in skupine Queen.
 

Peter Bence

28. mar. 20:00
Več terminov

33'90, 36'90, 39'90, 44'90, 54'90 EUR

29. mar. 20:00

Rock opera

Največje rock'n roll uspešnice v izvedbi Orkestra in zbora Srbskega narodnega opernega gledališča in Big benda iz Novega Sada
Prireja: Koda Events d. o. o.

Več kot petdeset nastopajočih predstavlja uspešnice skupin Led Zeppelin, Pink Floyd, Deep Purple, Queen, Rolling Stones, AC / DC in številnih drugih, ki so se neminljivo zapisale v zgodovini rock glasbe.

Skladbe, ob katerih je odraščalo več generacij, priljubljene pa so tudi med mladimi, bodo v simfoničnih priredbah in v izvedbi odličnih glasbenikov zagotovo navdušile in znova očarale občinstvo: Stairway to heaven (Led Zeppelin), Another brick in the wall (Pink Floyd), Smoke on the water (Deep Purple), I can’t get no satisfaction (Rolling Stones), Highway to Hell (AC / DC), Somebody to Love, We will rock you, We are the champions in Bohemian Rhapsody (Queen) in druge.

Solisti in rock zasedba Orkestra in zbora Srbskega narodnega opernega gledališča in Big benda iz Novega Sada po razprodanih koncertih v Srbiji in na Hrvaškem obljubljajo, da bo tudi v Ljubljani večer nadvladala polna moč rock'n'rolla.

Rock opera

29. mar. 20:00
6. jun. 20:00
Več terminov

33'90, 36'90, 39'90, 44'90, 54'90 EUR

17. apr. 20:00

Vlatko Stefanovski

Posebni gost Rade Šerbedžija

Legendarni makedonski kitarist in pevec se vrača v Cankarjev dom z velikim samostojnim koncertom, šele drugim po letu 2004. Slišali bomo številne uspešnice, kot so Jovano, Jovanke, Makedonsko devojče, Čuvam noć od budnih, Čukni vo drvo in druge, ki bodo predstavljene z akustično kitaro. Vlatko bo na oder povabil tudi goste ter tako pripravil prav poseben večer za ljubitelje kitarske virtuoznosti in izbora najlepših avtorskih in tradicionalnih pesmi iz njegovega bogatega koncertnega repertoarja, ki navdušuje že več desetletij.

Vlatko Stefanovski je začel igrati kitaro pri trinajstih. V poznih najstniških letih je ustanovil skupino Leb i sol, ki se je kmalu razvila v eno od najslovitejših zasedb na glasbenem prizorišču nekdanje Jugoslavije. Skupina je igrala posebno zvrst glasbe, zmes tradicionalnih makedonskih ritmov in sodobnega rocka. Sodeloval je tudi z veliko izjemnimi glasbeniki, kot so Miroslav Tadić, Teodosij Spasov, Vera Miloševska Josifovska in številni drugi.
 

Vlatko Stefanovski

17. apr. 20:00
Več terminov

21, 24, 28, 33 EUR
17* EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Posebni gost Rade Šerbedžija

19. feb. 2020 20:00

Mnozil Brass - Gold

Organizator: VignaPR in Koda Events

Avstrijski trobilni fenomen MNOZIL BRASS z novim spektaklom GOLD, THE BEST OF MNOZIL BRASS! 

Svetovno znana trobilna zasedba Mnozil Brass je bila ustanovljena že leta 1992 na Dunaju in velja danes za eno vodilnih svetovnih trobilnih skupin med klasiko, jazzom in drugimi glasbenimi zvrstmi. Njeni nastopi so pravo doživetje tudi z gledališkega vidika, saj so prežeti s komičnimi prizori. Zaradi tega privablja na svoje koncerte vse generacije poslušalcev, tudi tiste, ki se na glasbo ne spoznajo.

Skupina že vrsto let polni dvorane po vsem svetu. Letno odigra več kot tisoč koncertov na vseh celinah, igrala je že na najprestižnejših koncertnih odrih, kot so londonska Kraljeva Albertova dvorana, Berlinska filharmonija in Konzerthaus na Dunaju.

Mnozil Brass je zelo kreativna skupina. Od 2000 skoraj vsako leto pripravi novo odrsko predstavo. V Ljubljani bo nastopila z novim spektaklom ZLATO – GOLD, THE BEST OF, v katerem je zbrala vse največje uspešnice z bogate odrske in diskografske poti.
 

Mnozil Brass - Gold

19. feb. 2020 20:00
Več terminov

31'90, 35'90, 38'90, 41'90, 44'90 (VIP) EUR

Thomas Gansch, Robert Rother, Roman Rindberger, trobenta
Leonhard Paul, Gerhard Füßl, Zoltan Kiss, pozavna
Wilfried Brandstötter, tuba
 

7. mar. 20:00

MI2

Akustični koncert
Prireja: Stand-out

Koncert ob dnevu žena in 25. obletnici delovanja skupine

MI2

7. mar. 20:00
Več terminov

23'90, 27'90, 32'90, 36'90, 42'90 EUR

13. mar. 20:00

Jumbo Big band – Big Band RTV SLO, Jazz orkester HRT in Big band RTS

V Slovenijo se po tridesetih letih vrača združeni sestav treh nacionalnih jazzovskih orkestrov

Na odru Gallusove dvorane bodo prvič po tridesetih letih v Sloveniji zopet nastopili trije združeni big bandi: Big Band RTV Slovenija, Jazz orkester Hrvaške radiotelevizije in Big band Radiotelevizije Srbija. S srečanjem bodo obudili veliki jazzovski projekt – Jumbo Big band, v katerem so prav ti orkestri skupaj v Sloveniji nazadnje nastopili leta 1990 pod vodstvom legendarnega Jožeta Privška. Ta mogočni jazzovski sestav bo zvočno napolnil dvorano s skladbami, prirejenimi posebej za tri big bande. Prvo snidenje po devetindvajsetih letih je omogočil lanski jazzovski festival v Novem Sadu, kjer je Jumbo Big band pod vodstvom priznanega Sigija Feigla požel stoječe ovacije in vsesplošno navdušenje, ki odmeva še danes. Ob njem je bil v produkciji TV Slovenija posnet tudi dokumentarni film. Vabimo vas, da živo izkusite mogočnost Jumbo Big banda, ki ga bo tokrat vodil priznani dirigent iz Severne Makedonije Vladimir Nikolov.

Koncert je del turneje projekta Jumbo Big Band ter bo izveden še v Zagrebu in Beogradu.
 

Jumbo Big band – Big Band RTV SLO, Jazz orkester HRT in Big band RTS

13. mar. 20:00
Več terminov

16, 19, 22 EUR
14* EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

15. apr. 09:00

Orkester, Peter in volk

Simfonična matineja Glasbene mladine Slovenije

Orkester Slovenske filharmonije
Dirigentka: Mojca Lavrenčič
Moderator: Jure Ivanušič


Program:
S. Prokofjev, Peter in volk
P. I. Čajkovski, Cvetlični valček


V sodelovanju z Glasbeno mladino Slovenije

Orkester, Peter in volk

15. apr. 09:00
15. apr. 11:00
16. apr. 09:00
16. apr. 11:00
Več terminov

5 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Program je namenjen predšolskim otrokom 4+ (V4+) in učencem do 4. razreda (OŠ1) osnovne šole.

 

 

Koncertni dogodek tokrat ni namenjen le otrokom, v smislu medgeneracijskega povezovanja ga želimo ponuditi tudi odraslim. Da bo koncertni dogodek še bolj prijeten, si na dan koncerta v baru Idealist v Cankarjevem domu, s predložitvijo ožigosane vstopnice, lahko privoščite brezplačno kavo.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija: ENKI