18 Dec 19:30

Balkan Spy

Belgrade National Theatre

A fresh restaging of the famous dark comedy featuring brilliant acting performances by members of the Belgrade National Theatre.

Problematika razmerja med posameznikom in oblastjo, zavito v satirično oblačilo, ustreza tudi današnjim absurdnim časom in je tako absurdna, da nam ne preostane drugega, kot da se ji – smejimo. 

Najnovejša uprizoritev je produkcija Narodnega gledališča iz Beograda ter že vse od svoje premiere ob koncu leta 2018 svoji trdoživost in genialnost dokazuje ne samo v srbski prestolnici, pač pa tudi na vseh gostovanjih po prostorih nekdanje Jugoslavije. Ne glede na to, kje gostuje, v Sarajevu, na Dubrovniških poletnih igrah, Reki ali Zagrebu, je Balkanski špijon vedno odlično sprejet in razprodan. To potrjuje na eni strani neizčrpen genij Kovačevićevega pisanja, na drugi njegova umetniška univerzalnost, hkrati pa tudi odlična aktualna uprizoritev, ki jo podpisuje režiserka Tanja Mandić Rigonat. V njej pa nastopa izredno posrečena igralska kombinacija, v kateri kraljujeta Ljubomir Bandović v naslovni vlogi in Nela Mihajlović kot njegova žena. Svežino in dinamiko pa v polnokrvno predstavo vnašajo še glasbeniki v živo in karizmatična kabaretna pevka. 

Ljubomir Bandović kot glavni antijunak Ilija Čvorović in Nela Mihajlović kot njegova žena suvereno nosita predstavo, v kateri so tudi odlični Milutin Milošević kot podnajemnik, Katarina Marković kot hčerka, Dušanka Glid Stojanović kot sestra Đurđa ter Vanja Milačić v vlogi napovedovalke in pevke. Radio televizija Srbije

Balkan Spy

18 Dec 19:30
19 Dec 19:30
Show more

EUR 18, 22
14* EUR for younger than 25 and older than 65, as well as pensioners, discounted prices for the lowest seat category

5% discount on online purchases cd-cc.si

Directed by: Tanja Mandić Rigonat

Ivanka

Ivanka

The Card of Cankarjev dom 

Uršula Cetinski

Blog written by Uršula Cetinski, CD Director General

CD Director General, Uršula Cetinski, expresses her thoughts on CD events and other affairs of current interest, of in-house and broader relevance, in concise postings.

The blog is written in Slovenian.

© Cankarjev dom

Cookies   Production: ENKI