28 Dec 19:30

Cirque Éloize: Hotel

Hotel je zgodba o nekem kraju, prepolnem zgodb, o prostoru, kjer se z ljudmi srečamo praviloma enkrat in nikoli več, pa še to zgolj za hip. Hotelsko osebje, od pikolovskega Majordoma in sobarice Soubrette do junaškega hišnika in njegovega neločljivega psa, Carpette, je zaupen očividec vseh teh življenjskih zgodb čudaških, samosvojih in vseh po vrsti zanimivih posameznikov: zapuščene neveste iz vrhnjega nadstropja, prismojenega turista, poslovneža v dirki s časom, nemogočih dvojčkov …

Hotel je radosten vmesni postanek, kjer se usode križajo, trčijo in zoperstavljajo dovolj dolgo, da porodijo anekdote in spomine. Osupljive pripetljaje razkriva pogled v hotelsko preddverje, katerega notranjost prehaja od dekorja dvajsetih let 20. stoletja do futurističnega oblikovanja štiridesetih let 21. stoletja, z občasnimi utrinki sedemdesetih.

Hotel is a joyous stopover where existences cross, clash and juxtapose long enough to leave anec-dotes and memories.

To je bila ključna misel ustvarjalcev in članov skupine Cirque Eloize pri snovanju jubilejne predstave Hotel, ki je nastala ob praznovanju 25-letnice delovanja danes ene največjih cirkuških atrakcij.

Hotel je zgodba o nekem kraju, prepolnem zgodb, o prostoru, kjer se z ljudmi srečamo praviloma enkrat in nikoli več, pa še to zgolj za hip. Hotelsko osebje, od pikolovskega Majordoma in sobarice Soubrette do junaškega hišnika in njegovega neločljivega psa, Carpette, je zaupen očividec vseh teh življenjskih zgodb čudaških, samosvojih in vseh po vrsti zanimivih posameznikov: zapuščene neveste iz vrhnjega nadstropja, prismojenega turista, poslovneža v dirki s časom, nemogočih dvojčkov … Hotel je radosten vmesni postanek, kjer se usode križajo, trčijo in zoperstavljajo dovolj dolgo, da porodijo anekdote in spomine.

Beseda éloize prihaja s kanadskega Magdalenskega otočja in označuje »vročinske bliske ob razelektritvi ozračja, ki jih zasledimo na obzorju.« Ta svetloba predstavlja vročino in energijo, ki napajata duha cirkuške skupine.

Cirque Éloize: Hotel

28 Dec 19:30
29 Dec 19:30
30 Dec 19:30
31 Dec 19:30
Show more

EUR 19, 22, 26, 30, 34
19* EUR for younger than 25 and older than 65, as well as pensioners, discounted prices for the lowest seat category

5% discount on online purchases cd-cc.si

Creative Director: Jeannot Painchaud
Director: Emmanuel Guillaume
Music: Éloi Painchaud
 

Ivanka

Ivanka

The Card of Cankarjev dom 

Uršula Cetinski

Blog written by Uršula Cetinski, CD Director General

CD Director General, Uršula Cetinski, expresses her thoughts on CD events and other affairs of current interest, of in-house and broader relevance, in concise postings.

The blog is written in Slovenian.

© Cankarjev dom

Cookies   Production: ENKI