Past event
13 Apr 2022 19:30

Nika Deželak, saxophone & Klavirski Trio Rupnik (piano trio)

In cooperation with Ljubljana Musical Youth

Nika Deželak, saksofon 
Sae Lee, klavir
*
Klavirski trio Rupnik

Spored:
Maurice Ravel, prir. Nika Deželak, Deux mélodies hébraiques (Dve hebrejski melodiji)
Kaddish (Kadiš)
L'énigme éternelle (Večna uganka)
William Albright, Sonata za saksofon in klavir
*
Johannes Brahms, Klavirski trio št. 1 v H-duru, op. 8
 

Nika Deželak je svojo glasbeno pot začela z osmimi leti na Glasbeni šoli Laško pri profesorici Nevi Marn Hafner in nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Leta 2016 je začela študirati saksofon na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je 2019 diplomirala v razredu profesorja Matjaža Drevenška. Zdaj nadaljuje podiplomski študij v razredu profesorja Mihe Rogina. Redno se udeležuje različnih tekmovanj. Do sedaj je prejela zlato plaketo na mednarodnih tekmovanjih pihalcev Emona, Svirel, Varaždin in na državnem tekmovanju Temsig. Je članica Ansambla saksofonov AG. Svoje znanje izpopolnjuje na seminarjih pri domačih in tujih saksofonistih, kot so: Arno Bornkamp, Koryun Asatryan, Jean-Denis Michat, Daniel Gauthier, Jean Yves Formeau, Claude Delangle, Joonatan Rautiola in Vincent David.

Sae Lee je diplomantka Tokijske univerze. V letih 2007 in 2008 je z odliko zaključila študij klavirja in komorne glasbe na Pariškem glasbenem konservatoriju (Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris). Njeni profesorji so bili Michel Beroff, Eric Le Sage in Laszlo Hadady. Je dobitnica devetih prvih nagrad na mednarodnih tekmovanjih, med njimi Citta di Padova (Italija) in Albert Roussel (Sofija, Bolgarija). Solistično koncertira s Filharmoničnim orkestrom Kansai, z Orkestrom Opus sinfonia Osaka, s Sofijsko filharmonijo, Plevensko filharmonijo in Simfoničnim orkestrom Kojima. Sae je klavirska spremljevalka baletne prvakinje in direktorice Baleta Pariške opere Aurélie Dupont ter direktorja londonskega Kraljevega baleta.


Klavirski trio Rupnik sestavljajo violinistka Manca, študentka magistrskega študija Univerze Mozarteum Salzburg v razredu prof. Rainerja Schmidta, violončelist Nejc, študent dodiplomskega študija Univerze Mozarteum Salzburg v razredu prof. Enrica Bronzija, in pianist Anže, študent magistrskega študija Akademije za glasbo Ljubljana v razredu prof. Tatjane Ognjanovič. Trio je začel  delovati pod mentorstvom prof. Kaje Stražar in prof. Urše Kržič na GŠ Vrhnika. Od leta 2013 do 2016 je deloval v okviru KGB Ljubljana pod mentorstvom prof. Tomaža Lorenza, od 2017 do 2022 v okviru Akademije za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom prof. Janeza Podleska. Klavirski trio Rupnik je prvonagrajenec več domačih in mednarodnih tekmovanj (TEMSIG 2014 in 2016; Svirel 2013 in 2016; Primoža Ramovša, Ljubljana, 2015; Alpe Adria, Italija, 2018). Uspešno se je predstavil tudi s samostojnimi koncerti v Italiji, Avstriji in Sloveniji. Je prejemnik Škerjančeve nagrade Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana za izjemne študijske uspehe in zasluge pri umetniškem uveljavljanju šole za leto 2015. 

Nika Deželak, saxophone & Klavirski Trio Rupnik (piano trio)

13 Apr 2022 19:30
13 Apr 2022 19:30
Show more

5,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

The Card of Cankarjev dom 

© Cankarjev dom

Cookies   Production: ENKI