8 Oct 2021 17:00

Tristo zajcev

24. Pripovedovalski festival
Pripovedovalsko-glasbena predstava

Primerno za otroke od 5. leta in pravljic željne odrasle

Predstava Tristo zajcev je nastala ob stoti obletnici rojstva slovenskega folklorista Milka Matičetovega. Temelji na istoimenskem izboru ljudskih pripovedi, ki jih je iz Matičetove zapuščine izbrala in za objavo pogladila Anja Štefan. V njem je 44 pravljic in povedk – znanih in neznanih, dolgih in kratkih, čudežnih in humorno vsakdanjih, človeških in živalskih. Na naši prireditvi bo Anja povedala nekaj svojih najljubših, za glasbeno spremljavo pa bo poskrbel Janez Dovč.

Anja Štefan je pesnica, pisateljica in pripovedovalka ter ustanoviteljica pripovedovalskega festivala Pravljice danes. Kot raziskovalka pripovednega izročila je skoraj dve desetletji sodelovala z Milkom Matičetovim v želji po objavi pripovedi iz njegovih rokopisov. Našla jim je pot v številne Cicibane, priljubljeno knjigo Za devetimi gorami in v znanstveno monografijo Anton Dremelj - Resnik. Pravljice Matičetovega pomenijo večino njenega pripovedovalskega repertoarja.

Harmonikar, skladatelj in diplomirani fizik Janez Dovč sodeluje s številnimi solisti, orkestri in ustvarjalci najrazličnejših studijskih, odrskih in gledaliških projektov. Je ustanovitelj in umetniški vodja Glasbene zadruge Celinka, trenutno pa deluje v zasedbah Dovč & Krmac & Volk, Dovč & Gombač, Brina Vogelnik & Janez Dovč, Jararaja idr. Zelo uspešno nastopa tudi s svojim avtorskim projektom Tesla.

Tristo zajcev

8 Oct 2021 17:00
8 Oct 2021 17:00
Show more

7,50 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Idejna zasnova: Anja Štefan
Nastopata: Anja Štefan in Janez Dovč

 

 

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Cookies   Production: ENKI