17 Sep 2021 10:30

Gibanica, pogled v prihodnost

Okrogla miza

Sodelujoči: Goran Bogdanovski, Mateja Bučar, Maja Delak, Žiga Predan, Rok Vevar, Mojca Zupanič
Moderira: Dejan Srhoj

1. sklop – Jasne misli, 10.30–11.30
Vsak od povabljenih govork min  govorcev ima do deset minut, da predstavi svojo misel na postavljena vprašanja.
2. sklop – Delovne skupine, 11.30–12.30
V tem sklopu se govorke in govorci in občinstvo razdelijo v manjše skupine, kjer v pogovoru osvetlijo določeno vprašanje oz. težavo in skušajo poiskati rešitev.
3. sklop – Predstavitev skupin, 12.30–13.00
Predstavitvam dela skupin bo sledil krajši skupni pogovor vseh prisotnih.

Prve nacionalne plesne platforme so se pojavile v devetdesetih letih dvajsetega stoletja. Hitro smo jim sledili tudi v Sloveniji, z osnovanjem Gibanice. Če je bil osnovni namen platforme predstaviti plesne izdelke tujim kuratorjem, se danes, z razvojem umetniškega polja, porajajo nova vprašanja.

Kaj pomeni platforma? Je to prelet dveletne produkcije del, ki so nastala v Sloveniji? Je to izbor najboljših predstav? Je festival namenjen predvsem tujim selektorjem ali morda bolj domači javnosti? Kako naj se festival razvija v skladu s potrebami sodobnoplesnih ustvarjalk in ustvarjalcev in novimi formati plesnih del? Kaj potrebujejo producenti?

Pogovor, na katerega bomo povabili različne akterje sodobnoplesne scene v Sloveniji, je namenjen odpiranju vprašanj in možnih odgovorov, ki bodo Društvu za sodobni ples Slovenije in partnerjem služili kot odskočna deska pri načrtovanju naslednjega štiriletnega obdobja.
 

Gibanica, pogled v prihodnost

17 Sep 2021 10:30
17 Sep 2021 10:30
Show more

Free tickets

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Cookies   Production: ENKI