24 Feb 2021 19:00

Delavnica Marka Pogačnika 2021

Na pragu pomladi vse od leta 1983 vsako leto priredimo Delavnico Marka Pogačnika. Ker je letos ne moremo ponuditi v živo, bo avtor eno uro govoril o treh temah s pomočjo videa, ki ga je posnel Bojan Brecelj:
• Živeti v slogi z virusi in mikrobi
• Rastlinski temelj bodoče geokulture
• Zemlja kot grozd vzporednih svetov

Živeti v slogi z virusi in mikrobi
Življenje Zemlje poteka tudi na nevidnih ravneh kot v primeru mikrobioma. Vprašanje je, kaj nam pove trenutni spor s sfero virusov in kakšna je vloga mikroorganizmov na različnih ravneh bivanja. Ali obstajajo in delujejo tudi na višjih frekvencah, navadno imenovanih »duhovne ravni«?

Rastlinski temelj bodoče geokulture
Človek se je dolgo razvijal v simbiozi z živalskim kraljestvom in nazadnje vrednote živali izmaličil v svojih vojnah za oblast in teritorij. Rastline so bitja miru. Ali je mogoče razviti kulturo bivanja, utemeljeno na rastlinskih pravzorcih? Bi takšna kultura lahko nihala skladno s telesom, zavestjo in bistvom Zemlje?

Zemlja kot grozd vzporednih svetov
Vprašanje, kako je mogoče Zemljo dojemati kot obstoječo na več ravneh hkrati, je tema stalnica Markovih delavnic. Renesansa je ustvarila lik Zemlje, kakor ga dojemamo še danes. Mar nam »podnebne spremembe« ne govore, da je Zemlja vpeta v 3D-pogled zašla v krizo in da je sprememba vzorca, v katero smo jo ujeli, nujna?


 

 

 

Delavnica Marka Pogačnika 2021

24 Feb 2021 19:00
24 Feb 2021 19:00
Show more

Posnetek delavnice bo 24 ur brezplačno na voljo na FB in YouTube kanalu Cankarjevega doma

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Cookies   Production: ENKI