Past event
10 Feb 2022 18:00

Komentirano vodenje po razstavi 14. Slovenski bienale ilustracij z Evo Mlinar

Drugo komentirano vodenje po razstavi letošnjega Slovenskega bienala ilustracije bo z ilustratorko Evo Mlinar, prejemnico posebne pohvale po izbiri predsednice žirije Tatjane Pregl Kobe, ki bo obiskovalce popeljala zlasti po poteh svojega ilustratorskega in literarnega ustvarjanja.

Zaradi omejenega števila obiskovalcev so obvezne predhodne prijave na e-naslov: stiki@cd-cc.si


Eva Mlinar je prejela posebno pohvalo po izbiri predsednice žirije Tatjane Pregl Kobe za ilustracije ob besedilu Eve Mahkovic v knjigi Vinjete Straholjubca, ki jo je leta 2019 izdal Zavod VigeVageKnjige (Ljubljana).
Ilustracije Eve Mlinar so nastale za inovativno zastavljeno knjigo kot skupen projekt z avtorico besedila, saj so besede in podobe v njuni knjigi enakovredno prepletene. Izdelane so v mešani tehniki, večina pripada digitalnemu kolažu, največ fragmentov pa prihaja iz historičnih grafik in srednjeveških iluminiranih rokopisov. Izvirno groteskne, nadrealistične in duhovito sveže, a tu in tam skoraj strašljive kolažne ilustracije so namenjene potapljanju v ekscentrične vizualne pokrajine simbolov in podob.


Komentirano vodenje:  cena vstopnice + doplačilo 2 €/osebo 
Cena vstopnic: 
Do 6. leta brezplačno
Vstopnica odrasli: 5 EUR/osebo
Vstopnica znižana: 3 EUR/osebo (*mlajši od 25 in starejši od 65 let)
 

Komentirano vodenje po razstavi 14. Slovenski bienale ilustracij z Evo Mlinar

10 Feb 2022 18:00
10 Feb 2022 18:00
Show more

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Cookies   Production: ENKI