21 Jul 2021 21:00

Mala terasa sredi Ljubljane: Urban Stanič, klavir

Program:
Robert Schumann, O tujih deželah in ljudeh (iz Otroških prizorov, op. 15)
Tilen Slakan, Šest skladb
Robert Schumann, Sanjarjenje (iz Otroških prizorov, op. 15)
Alban Berg, Sonata, op. 1
Robet Schumann, Pesnik govori (iz Otroških prizorov, op. 15)
Franz Liszt, Sonata v h-molu, S. 178

 

Urban Stanič je pozornost široke domače javnosti spodbudil kot zmagovalec izbora za tekmovanje Evrovizijski mladi glasbeniki 2014 in prejemnik druge nagrade na zaključnem tekmovanju v Kölnu. Poleg te medijsko najvidnejše lovorike je osvojil je mnoga prva mesta ter druge visoke nagrade na mednarodnih in državnih tekmovanjih. Pred kratkim je magistriral v razredu zaslužne profesorice Dubravke Tomšič Srebotnjak na Akademiji za glasbo v Ljubljani, študij pa bo nadaljeval na dunajski Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v razredu profesorja Stefana Vladarja.

Na svoji umetniški poti je kot solist večkrat sodeloval z najvidnejšimi slovenskimi orkestri, kot sta Orkester Slovenske filharmonije in Orkester RTV Slovenije, tako v rednih abonmajskih sporedih kot na izrednih koncertnih dogodkih. Po mnenju kritikov je Urban »pianist, kakršnega smo doma čakali že dolgo«. Kljub glasbenim uspehom pa je razmišljal tudi o študiju drugih smeri; čeprav se je na koncu odločil za glasbo, je postal dvakratni državni prvak v matematiki in petkratni v logiki, v mlajših letih pa je v svoji kategoriji zmagal tudi na državnem šahovskem prvenstvu.

 

Mala terasa sredi Ljubljane: Urban Stanič, klavir

21 Jul 2021 21:00
21 Jul 2021 21:00
Show more

12,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Cookies   Production: ENKI