Varno na dogodke

Ukrepi za preprečitev širjenja koronavirusa

V Cankarjevem domu v celoti in popolnoma upoštevamo vsa navodila in priporočila NIJZ za varno izvedbo dogodkov. Varnost in zdravje sta pri nas na prvem mestu – tako ko gre za prireditve v dvoranah kot tudi za hibridne ali spletne dogodke. Vse ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa spoštujemo v vseh korakih zasnove dogodka: od sestankov ob zasnovi do izvedbe.


Prezračevanje

Od trenutka, ko vstopite v Cankarjev dom, vas prevzameta izjemna mogočnost in veličastnost naših dvoran. In prav ta prostornost, ki jo podpira učinkovit prezračevalni sistem, je še dodaten razlog in predpogoj za varno izvedbo dogodkov.


Razdalja

Dokler dogodki v živo še niso dovoljeni, ukrepe dosledno upoštevamo ob pripravi spletnih dogodkov. Med drugim skrbimo, da je zagotovljena razdalja med udeleženci oz. sodelujočimi v digitalnih dogodkih, da so dodatno zaščiteni s pleksi pregradno steno.


Razkuževanje

Razkuževalnike smo namestili ob vse vhode in v vse toaletne prostore v Cankarjevem domu. Povečali smo pogostost čiščenja in razkuževanja vseh naših prostorov. Kjer je mogoče, prostore zračimo z odpiranjem oken, drugod s sistemskim prezračevalnim sistemom.


Maske

Uporaba zaščitne maske je obvezna; nadeti si jo je treba tako, da pokrije usta in nos.
 

Vidne oznake

Naše dvorane in prostori so že pripravljeni tudi na čas, ko se bo epidemija umirila in bodo dogodki v živo spet dovoljeni. Vidne oznake v vseh prostorih opozarjajo na potrebno dvometrsko razdaljo, nošenje mask in razkuževanje rok. Sedežni redi v dvoranah so pripravljeni po več različnih možnostih, tako da jih je hitro mogoče prilagoditi trenutnim priporočilom epidemiološke stroke.

Vsak dogodek je zgodba zase in z veseljem bomo skupaj z vami preučili še dodatne možnosti za varno izvedbo.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI