Dnevnik generalne direktorice

Generalna direktorica CD, Uršula Cetinski, enkrat tedensko svoje misli o prireditvah in drugem aktualnem dogajanju v CD in širše strne v kratke zapise. Vabljeni k branju.

 

Foto: Saša Globačnik

08.03.2017

Od Trsta do New Yorka in nazaj

Bliža se moj priljubljeni festival. V sredo, 15. marca, začnemo Festival dokumentarnega filma, ki ima tudi letos veliko težavo: prav vsi filmi so po opisih sodeč tako skrajno zanimivi, da bi si človek želel ogledati kar vse, pa je zaradi drugih o... več »

03.03.2017

CD o sebi res vse najboljše?

»Cankarjev dom o sebi res vse najboljše?« kot piše na spletu Marijan Zlobec Poslovno poročilo Cankarjevega doma je del Letnega poročila CD za leto 2016 (ki vključuje poleg Poslovnega tudi podrobno Računovodsko poročilo) in sta... več »

Toporišič, Frljić, Cetinski v starih časih. (Foto: Anže Petkovšek)

01.03.2017

JULIJ CEZAR V EGIPTU = 33 ARIJ ZA UŽITEK

Sedim v kuhinji gorske koče. Zunaj dežuje namesto, da bi snežilo. Vesela sem, da sem se za nekaj dni vendarle odmaknila nekam v naravo. To se ne zgodi ravno pogosto. Rastline in živali vidim samo še na zaslonu mojega računalnika. Malo me kljuva, da zamu... več »

Na Liverpoolčanih I. Gortan in U. Cetinski v družbi z izjemno Dubravko Tomšič (foto: Mare Vaupotič)

13.02.2017

Pobeg iz prozaičnosti življenja

Včeraj smo spet doživeli dober in odmeven koncert, gostovanje Kraljevega filharmoničnega orkestra iz Liverpoola pod dirigentskim vodstvom Vasilija Petrenka. To je najstarejši neprekinjeno delujoči simfonični orkester na britanskih tleh, ki se mu... več »

Karmen Klučar, direktorica tehničnega sektorja (foto arhiv CD)

02.02.2017

Gostujoče pero - Karmen Klučar

Gostujoče pero na tokratnem blogu generalne direktorice CD Uršule Cetinski je direktorica tehničnega sektorja CD Karmen Klučar, ki je tudi tehnična vodja predstave Vojna in mir. O pripravah in delu pri tej veliki koprodukciji treh osrednji... več »

Otvoritev razstave Tolstoj, iskalec resnice (Foto Sunčan Stone)

12.01.2017

POBEG IZ RAJA

Žal živimo v takšnih časih, da nas redko katero darilo še razveseli. Najlepša darila so prijetna srečanja z ljudmi, pa ne le prijetna, predvsem takšna med katerimi doživimo iskrive pogovore ali topla čustva, ki si jih zapomnimo in se jih razveselimo. Me... več »

Veselo druženje po včerajšnji premieri z vietnamskimi umetniki. (Foto: arhiv CD)

29.12.2016

POD VIETNAMSKO LUNO

Včeraj zvečer smo premierno izvedli predstavo Med mestom in deželo. Bilo je zelo, zelo lepo. Kot lahko razberete s fotografije, je bilo temu primerno tudi veselo druženje z vietnamskimi umetniki po ljubljanski premieri. Redke so predstave, kateri... več »

Včeraj z Ivico Buljanom. (Foto: arhiv CD)

14.12.2016

TRI ZIME

Tudi včeraj je bil v Cankarjevem domu živahen prednovoletni večer. V Linhartovi dvorani so igralke in igralci Hrvaškega narodnega gledališča iz Zagreba uprizorili predstavo Tri zime. Predstavo, v kateri so v ospredju usode treh generacij žensk, s... več »

Uršula, Loreen in Breda. (Foto: osebni arhiv)

05.12.2016

EVFORIJA

Kakšen vikend! V soboto zvečer je bil v Gallusovi dvorani koncert Zavarovalnice Triglav v znamenju popevke za izbor Evrovizije. Najprej sprehod skozi zgodovino tega glasbenega tekmovanja, ki sta ga simpatično povezovali Bernarda Žarn in Miša Molk... več »

23.11.2016

Do nedelje gostija za knjižne molje

Včeraj se je 32. Slovenski knjižni sejem odprl v prešernem razpoloženju, kot se za takšno prireditev spodobi. Ob 18. uri smo se zbrali v Linhartovi dvorani, slovesno in prijetno je bilo, brez zoprnih formalnosti, pa vseeno uglajeno. Malce sem bila raztr... več »