Dnevnik generalne direktorice

Generalna direktorica CD, Uršula Cetinski, enkrat tedensko svoje misli o prireditvah in drugem aktualnem dogajanju v CD in širše strne v kratke zapise. Vabljeni k branju.

 

Tik pred srečnim koncem 28. Liffa. (Foto: arhiv CD)

27.11.2017

ZABAVA

Najbolj zahtevna novembrska projekta sta za nami: Ljubljanski mednarodni filmski festival Liffe in Slovenski knjižni sejem. Letošnji, 28. Liffe je potekal v skladu s pričakovanji. Obilje dobrih filmov in privrženih obiskovalcev. Sklenili smo ga... več »

28. Liffe sta odprla Milena in Radko (foto: arhiv CD)

10.11.2017

VONJ JABOLK

Vonj Eurosadovih jabolk, ki nam gre prijetno v nos, vsako leto naznani, da je spet tu Liffe, praznik dobrega filma, med katerim se bodo naši obiskovalci naužili obilja filmskih zgodb, zraven pa pohrustali še tono jabolk, ki so postala razpoznavni znak f... več »

Branko Završan in Senca tvojga psa (foto: Žiga Koritnik/arhiv SMG)

02.11.2017

BRELOVI FANTJE

Letošnji program v Klubu Cankarjevega doma, ki je eno najlepših prizorišč za intimne koncerte, literarne večere in prijetna druženja, bomo zaključili s koncertoma, ki ju zagotovo povezuje tudi spomin na belgijskega mojstra šansona Jacquesa Brela... več »

Uršula Cetinski in Grigorij Sokolov po koncertu. (Foto: arhiv CD)

27.10.2017

RUSKI SOKOL, TURŠKI VIRTUOZI, SLOVENSKE GAZELE, RAVNIKARJEVA LINIJA

Naporen teden je za mano. Ampak lep. Začelo se je z nastopom Filharmoničnega orkestra Borusan iz Istanbula. Po čem si bom zapomnila naš začetek Zlatega abonmaja? Po tem, da so me resnično presenetili. Izvedba Bartókove suite iz pantomim... več »

Solistka zagrebškega Baleta Natalia Horsnell in Uršula Cetinski. (Foto: arhiv CD)

18.10.2017

V PRIČAKOVANJU: PRIHAJA SABURO TESHIGAWARA

Naš abonma Veličastnih 7 smo v ponedeljek začeli z gostovanjem HNK iz Zagreba, doživeli smo baletno različico slovitega romana Miroslava Krleže Gospoda Glembajevi. Vloga baronice Castelli, fatalne in celo zlovešče ženske, je pravi ognjeme... več »

Oblikovalca razstave o Karlinovi Takkolektiv, Uršula Cetinski, Barbara Trnovec in Stane Rozman. (Foto: arhiv CD)

09.10.2017

ALMIN 128. ROJSTNI DAN

V četrtek, 12. oktobra, bomo praznovali 128. rojstni dan pisateljice in svetovne popotnice Alme Karlin. Zvečer bo predaval dr. Igor Škamperle, ki bo osvetlil njen teozofski duhovni nazor, ki mu pripada tudi sam. Po predavanju bo po naši... več »

U. Cetinski, Boris Pahor in minister Anton Peršak (Foto: arhiv CD)

18.09.2017

PORTRET SVOBODNEGA ČLOVEKA

V četrtek smo v novo sezono vstopili z Dnevom odprtih vrat, ki smo ga pripravili prvič. Naša vrata so sicer vedno odprta, tokrat pa smo jih odprli še nekoliko bolj na stežaj. Pripravili smo številne dogodke. Občinstvo je navdušila... več »

06.09.2017

MOJE DELO JE KNJIGA LJUBEZNI

Uršula Cetinski z naslovnico nove programske knjižice. (Foto: Mira Štrbenk) več »

Uršula Cetinski (Foto: Tina Ramujkič)

21.07.2017

ADIEU!

Kako naj se poslovim do konca avgusta. Prva beseda, ki mi pade na pamet, je »adieu«. Takoj se spomnim na dramski monolog z istim naslovom, ki sem ga prevajala v slovenščino. Avtorica je Nobelova nagrajenka Elfriede Jelinek, razburljiva dama avstrijske l... več »

Prokurist Steklarne Rogaška Jim Walsh in Uršula Cetinski (foto: Tina Kramberger)

26.06.2017

CANKAR V ROGAŠKI

V četrtek sem skupaj sodelavci obiskala Steklarno Rogaška. Vsako leto spoznamo eno od podjetij, s katerim sodelujemo. Lani smo se odpravili v Revoz, letos pa Rogaško Slatino. Spoznavanje organizacije proizvodnje v gospodarstvu je za zaposlene v kulturni... več »