← Nazaj
11.07.2018

Srebrnik s podobo in podpisom Ivana Cankarja

Ob 100. obletnici pisateljeve smrti sta Cankarjev dom in družba Elementum izdala spominski srebrnik. Na eni strani srebrnika je podoba Ivana Cankarja s podpisom, na drugi pa zemljevid Slovenije z letnico osamosvojitve.

 

Podatki:
Teža 15g
Čistina 999/1000
Premer 37 mm
Omejena serija 1876 kosov
Leto izdaje 201
Cena: od 26 do 39 EUR (odvisno od embalaže)

 

Cankarjevo leto smo v Cankarjevem domu počastili s Festivalom Cankar o Cankarju, ki zaobjema obsežen in raznolik program gledaliških in glasbenih predstav, razstav, predavanj, pogovorov in mednarodni simpozij. Januarja 2018 smo v koprodukciji s SNG Drama Ljubljana in Mestnim gledališčem ljubljanskim zelo uspešno uprizorili Cankarjevo farsko Pohujšanje v Dolini šentflorjanski; ogledalo si jo je skoraj 20.000 obiskovalcev.

 

Ena osrednjih prireditev festivala je razstava na dveh prizoriščih – v Cankarjevem domu in Mestnem muzeju Ljubljana, ki je na ogled do 28. februarja 2019.

Razstava Ivan Cankar v Mestnem muzeju je posvečena umetnikovi življenjski poti, v Galeriji CD, tokrat razširjeni še v sosednjo Dvorano Duše Počkaj, pa pod naslovom Ivan Cankar in Evropa – Med Shakespearom in Kafko obsežno in poglobljeno predstavlja Cankarjevo umetnost na ozadju evropske literature, njenih izhodišč, vplivov in spodbud.

Ob razstavi se bo do zvrstila tudi predavanja dr. Jacquesa Le Riderja (Dunajska moderna),  dr. Janka Kosa (Cankar in Evropa) in dr. Blaža Vurnika (Cankar med Dunajem in Ljubljano).

 

Festival Cankar o Cankarju se bo v sezoni 2018/19 nadaljeval še z manjšo razstavo Jaz sem Cankar – in to ti pove vse!, gledališko predstavo Hlapec Jernej in mednarodnim simpozijem o Ivanu Cankarju.