Dr. Robert Simonišek: komentirani ogled razstave Ivan Cankar in Evropa. Med Shakespearom in Kafko
Galerija CD
Termini:
29. nov. 2018 17:00

6, 4* EUR

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

Dr. Robert Simonišek: komentirani ogled razstave Ivan Cankar in Evropa. Med Shakespearom in Kafko

Zaradi Konference o Evropskem javnem zdravju, ki bo potekala med 26. novembrom in 2. decembrom 2018, bo dostop do Galerije Cankarjevega doma mogoč le skozi službeni vhod (pri Prešernovi cesti).

 

Cankarjev dom se ob stoti obletnici smrti Ivana Cankarja neverjetnega literarnega opusa največjega slovenskega pisatelja spominja s festivalom Cankar o Cankarju, katerega osrednji del je razstava Ivan Cankar in Evropa. Med Shakespearom in Kafko. Vsak četrtek v novembru jo bodo s svojimi komentarji pospremili strokovnjaki, ki so se s Cankarjevimi deli tako ali drugače srečevali na svoji življenjski in poklicni poti.

Dr. Robert Simonišek, književnik in umetnostni zgodovinar, bo v svojem komentarju razstave predstavil predvsem odnos Ivana Cankarja do tedaj aktualnih slovenskih in evropskih tokov v umetnosti in vlogo Dunaja kot umetniškega centra na njegovo pisanje. Poleg že znanih Cankarjevih stališč o likovnih pojavih in njegovega izjemno plodovitega prijateljstva s Hinkom Smrekarjem bo odprl tudi vprašanje ekspresionizma v Cankarjevem literarnem izrazu.

 

 

 

Komentarji | Število komentarjev: 0