Za vse si sam … potem pa nenadoma vse steče
Nakup Klub CD
Termini:
14. sep. 2017 19:00

13 €

Žarenje novih energij - prireditev drugega organizatorja

Za vse si sam … potem pa nenadoma vse steče

Odpovedano

Vodenje in zasnova cikla Tadeja Zupan Arsov, Ph RED

Aleksander Čeferin in Denis Porčič Chorchyp 

Aleksander Čeferin, odvetnik in od 14. 9. 2016 predsednik evropske nogometne zveze UEFA, ter Denis Porčič Chorchyp, kick-bokser, borec, učitelj, glasbenik in igralec, večkratni državni in tudi svetovni prvak oba vesta, da tudi na vrhu vedno znova delaš tako, kot si začel: sam narediš vse, kar je v tvoji moči, najboljše mogoče. Le tako na svetu nisi sam.


Ko si na vrhu, te vsi poznajo. Vsaj tako se zdi. A pot do tja je samotna in dolgotrajna. Samurajska.

Ko si na njej, se ti pogosto zdi, da si čisto sam. Potem počasi sprejmeš, da nisi več sam. Da je na voljo ogromno energije, ki te lahko podpre. Ko napoči tvoj čas, stopi na tvojo pot učitelj. Ko pride tvoj čas, postaneš sam učitelj. Ko si nabral dovolj kilometrov samote, učenja, vztrajnosti, prizadevanj in spoštljivega zaupanja v svoje vrednote, se vzpostavi okolje, ki te podpre. Pot ni končana, je pa osvetljena. In spet boš na njej sam – a vedno bolj podprt z močjo okolice.

Denis Porčič Chorchyp je profesionalen borec, osebni trener, učitelj, glasbenik in igralec. Je večkratni državni in tudi svetovni prvak (2014, 2015), s podpisano pogodbo s FFC, je slovenski predsednik svetovne sekcije World all style kick-boxing federation. Glasbeno-filmske izkušnje je najprej doživel v legendarnem Tu pa tam Mitje Okorna. O njem je posnet film Pot samuraja, nastopal je v številnih izobraževalnih in komičnih videih. Veliko dela tudi z otroki s posebnimi potrebami, najpogosteje je gost Vile Šumice ali kolonij na morju, kjer letujejo otroci iz Zveze prijateljev mladine. Z drugimi slavnimi slovenskimi športniki je reden sodelavec mini oviratlona. Poleg vsega pa je Denis še navdušen ljubitelj psov. Njegovi izbranki je ime Xena in prek te buldogice je postal tudi sodelavec organizacije Animal Angels, ki si prizadeva za izkoreninjenje okrutnih pasjih bitk.

Vrednote, ki jih širi s svojo gibalno kulturo, so klasične samurajske vrednote. Verjame in ve, da z zgledom z njimi prodre tudi do mladih: spoštovanje, moč, uporabljena s srcem, pripravljenost na pomoč, dober zgled, solidarnost in modrost. Ker dela večino časa v rokavicah, pedagoški kazalec odpade. Zato pa ima Denis vedno pripravljeno šalo, saj ve, da se mlade največ nauči z zgodbo in med smehom.

Aleksander Čeferin je odvetnik iz znamenite odvetniške družine. Lani je postal predsednik evropske nogometne zveze, UEFA. Kazalo je, da je idealen kandidat iz idealne države, a vendar je šel skozi številne preizkušnje, preden je na volilnem kongresu 14. septembra lani visoko premagal protikandidata. V svetu so ga napovedovali kot svež veter in poudarjali njegovo neomadeževanost, prvi so mu zaupali in ga podprli Skandinavci in Italijani. Luči žarometov pa so se v odvetnika usmerile že pred dobrimi desetimi leti, ko je branil romsko družino Strojan, in to je bil le eden od njegovih številnih medijsko odmevnih primerov.

Bil je že podpredsednik komisije za predpise Evropske nogometne zveze in član disciplinske komisije Mednarodne nogometne zveze (Fifa), zdaj je podpredsednik FIFE. Za njim je tudi uspešno povezovalen petletni mandat predsednika slovenske nogometne zveze. Slovenci ga ob vsem tem priznavamo kot enega najbolj vplivnih sodržavljanov. V profesionalnem življenju, kjer deluje že četrt stoletja, ga vodi predvsem čut za pravičnost, velika vrednota pa je zanj tudi družina – z ženo galeristko in fotografinjo imata tri hčerke.

Disciplino vztrajnosti je Aleksander gojil tudi v športu: ima črn pas v karateju. V osnovni šoli, kjer je bila ravnateljica prav njegova mama, pa so ga poznali predvsem kot … zelo zgovornega fanta.

www.uefa.org, www.ceferin.si, www.chorchyp.si, www.samurai-klub.si


Tadeja Zupan Arsov, Ph RED
S www.ZarenjeNovihEnergij.si
www.sunofart.net

 

Komentarji | Število komentarjev: 0