Literature sveta – Fabula
Nakup
Termini:
2. mar. 2018 –
10. mar. 2018

Prosimo, da si v Informacijskem središču CD (podhod Maxija) zagotovite brezplačne vstopnice.
Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

Literature sveta – Fabula

Napoved: Literature sveta – Fabula, od 2. do 10. marca 2018, Fabula pred Fabulo 28. februarja, 1. marca 2018

 

Leta 2018 bo festival Literature sveta – Fabula doživel svojo petnajsto izvedbo. Ob tej prelomnici bomo – poleg prvovrstnih tujih pisateljev in poglobljenega humanističnega fokusa – sedanji koncept nadgradili še s Fabulo pred Fabulo.

 

Fabula pred Fabulo je tematski preddogodek festivala Literature sveta Fabula, ki se osredotoča predvsem na vodilna imena na področju humanistike. Festival Fabula pozornost prvenstveno namenja najboljši sodobni literarni produkciji, v zadnjih letih pa se je, tudi s pomočjo festivalskega fokusa (v 2018 bo to Upanje) osredotočal na temeljne humanistične teme. V okviru Fabule pred Fabulo bosta v Cankarjevem domu nastopila dva svetovno znana misleca. Prvi gost je irski teoretik Terry Eagleton, eden najbolj znanih filozofov, ki se ukvarja z literarno teorijo, potrošniško družbo, verovanjem, kulturnimi študijami in marksizmom, njegova zadnja knjiga pa nosi naslov Hope Without Optimism in bo ob priložnosti njegovega gostovanja tudi izšla v slovenščini. Terry Eagleton je avtor več kot štiridesetih knjig, ki so bila prodane v več kot milijon izvodih.

Druga gostja bo Chantal Mouffe (1943), vodilna politična teoretičarka, filozofinja, univerzitetna profesorica (University of Westminster, Harvard, Princeton), ki od osemdesetih let naprej velja za eno najprodornejših svetovnih intelektualk. Predavanju o vlogi populizma v sodobni in prihajajoči politiki bo sledila debata, ki jo bo vodil Dražen Dragojević.

Fabula pred Fabulo združuje vrhunec humanističnega programa festivala Literature sveta Fabula.

 

 

Komentarji | Število komentarjev: 0