Bruno Šimleša: Šola ljubezni
Nakup Konferenčni prostori M
Termini:
12. maj. 2018 15:00

50 EUR

Delavnica traja do 20.00

Prireditev zunanjega organizatorja

Bruno Šimleša: Šola ljubezni

Delavnico prireja: Mladinska knjiga Založba, d.d.

Delavnica traja do 20.00

Učijo nas o vsem, a še najmanj o ljubezni in ljubezenskih odnosih. O tem pa bi se morali učiti največ. Teorijo namreč pogosto poznamo, v praksi pa imamo težave. Vemo, da se moramo naučiti imeti radi sebe, vendar marsikdaj ne vemo, kako. Vemo, da bi morali partnerja izbrati preudarno, neredko pa izberemo napačnega. Vemo, da bi se morali s partnerjem kakovostno pogovarjati, ne vemo pa, kako. Vemo, da je iskrenost boljša, vendar nas je strah zavrnitve.

Zato bomo na delavnici govorili o praksi ljubezni do sebe in drugih. Ko govorimo o ljubezni do sebe, kajpada nimamo v mislih nadutosti in arogance. Ljudje, ki imajo radi sebe, se nimajo za vrednejše od drugih, vedo pa, da so vredni − ljubezni, spoštovanja, razumevanja … In imajo pogum, da to zahtevajo.

Na delavnici bomo obravnavali naslednje teme:

  • kako zdravo imeti rad sebe,
  • kako si upati biti iskren (do sebe in drugih),
  • kako sprejemati medsebojne razlike,
  • kako pritegniti partnerja, s katerim smo lahko resnično iskreni,
  • kako iz ljubezenskega odnosa ustvariti kar največ, če smo že v zvezi.

Odgovorili bomo tudi na večna vprašanja – kakšna je razlika med ljubeznijo in zaljubljenostjo, ali se nasprotja privlačijo, ali je ljubosumje smiselno …

Seveda bo veliko časa namenjenega tudi vprašanjem iz občinstva.

 

Bruno Šimleša je najbolj znan hrvaški strokovnjak za ljubezen. Po izobrazbi je sociolog, sedemnajst let pa dela kot terapevt. Napisal je devet knjig, ki so bile skupaj prodane v več kot sto tisočih izvodih. V Sloveniji je štiri izdala založba Mladinska knjiga – Šolo življenja, Ljubeznoslovje, Umetnost življenja in Brez rokavic. Njegove knjige so izšle tudi v Srbiji, Makedoniji, Albaniji in na Kosovu, kmalu pa bo luč sveta ugledal tudi angleški prevod Šole življenja. Poročen je enajst let in je oče čudovite osemletne deklice. Pravzaprav pa je najpomembneje to, da v resnici živi tisto, o čemer uči!

 

Komentarji | Število komentarjev: 1

mojca vendramin | 11.05.2018

rezervacija

Delavnica je prav to, kar trenutno rabim. Je možno jutri kar pred delavnico kupiti karto ali je možno rezervirati, če je potrebno ? hvala mojca.vendramin@yahoo.com