Žarek v srcu (Un beau soleil intérieur)
Nakup Kosovelova dvorana
Termini:
31. dec. 2017 20:00

10 EUR (s kozarcem pijače)

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

Žarek v srcu (Un beau soleil intérieur)

Režija in scenarij: Claire Denis

Fotografija: Agnès Godard
Glasba: Stuart A. Staples
Montaža: Guy Lecorne
Igrajo: Juliette Binoche (Isabelle), Xavier Beauvois (Vincent), Philippe Katerine (Mathieu), Josiane Balasko (Maxime), Gérard Depardieu (vedeževalec), Nicolas Duvauchelle (igralec), Alex Descas (Marc), Laurent Grévill (François), Bruno Podalydès (Fabrice), Paul Blain (Sylvain), Valeria Bruni Tedeschi (ženska v avtu)

 

Juliette Binoche v vlogi pariške slikarke, ki v ljubezenskih avanturah išče pot do resnične ljubezni. Posneto po navdihu Barthesovih Fragmentov ljubezenskega diskurza.

Isabelle je pariška umetnica, ki se po ločitvi spušča v vrsto bežnih spolnih razmerij. Tu je Vincent, arogantni bankir, ki jo pripelje do orgazma samo, kadar razmišlja, kako odbijajoč se ji zdi. Nato mladi melanholični igralec, čigar kronična neodločnost ni ovira, da ga ne bi zvabila v posteljo. Potem so tu še nadaljnje priložnosti: njen čudaški občudovalec na lokalni ribji tržnici ali pa delavec, ki vzbudi odkrit odpor pri njenih svetovljanskih kolegih. Morda pa so vse poti usmerjene k vedeževalcu v podobi Gérarda Depardieuja, ki svojo prerokbo ukroji tako, da bi jo pripeljal k sebi ...

 

»Christine Angot (soscenaristka, op. prev.) sem omenila besedo iz Barthesovih Fragmentov, ki mi je ljuba: agonija. Postala je najina ključna beseda, točka, iz katere sva izhajali. Agonija mi v misli prikliče zelo sofisticiran in malce domišljav izraz za srčno bolečino: nepotešena pričakovanja, strte ideale. To besedo si lahko začneš 'lastiti', takoj ko postaneš bolj pragmatičen glede svojih ljubezenskih zvez, ko si dovoliš biti ironičen o svoji preteklosti. In beseda agonija je Christine in mene nemudoma uročila, naju prenesla v nekakšen domišljijski svet. Nekako najina lastna ljubezenska bol napaja scenarij.« (Claire Denis)

 

V vstopnico za vse silvestrske kulturne prireditve sta všteta kozarček penine ali brezalkoholne pijače in silvestrovanje ob živi glasbi v Veliki sprejemni dvorani do 1. ure (hrana in pijača nista všteti).

S posebno vstopnico v vrednosti 20 EUR lahko od 22. do 1. ure silvestrujete ob živi glasbi v Veliki sprejemni dvorani (hrana in pijača nista všteti).

 

 

Komentarji | Število komentarjev: 0