Pokvarjeno predmestje (Suburbicon)
Nakup Kosovelova dvorana
Termini:
15. dec. 2017 19:00
23. dec. 2017

5'30, 4'90* EUR

25. dec. 2017 19:00
30. dec. 2017

5'30, 4'90* EUR

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

Pokvarjeno predmestje (Suburbicon)

Režija: George Clooney 

ZDA, VB, 2017, 104'


Scenarij: Joel Coen, Ethan Coen, George Clooney, Grant Heslov
Fotografija: Robert Elswit
Glasba: Alexandre Desplat

Igrajo: Matt Damon (Gardner), Julianne Moore (Rose, Margaret), Oscar Isaac (Roger), Glenn Fleshler (Ira Sloan), Sonia Gascón (noseča dama), Noah Jupe (Nicky), Megan Ferguson (June), Michael D. Cohen (Stretch), Gary Basaraba (stric Mitch), Jack Conley, Tim Neff, Inbal Amirav, Steve Monroe, Dash Williams, Emily Goss, Marah Fairclough, Ellen Crawford

Nagrade:  Benetke 2017, Toronto 2017

George Clooney se vrača za režisersko krmilo s satiro ameriškega predmestja, posneto po scenariju bratov Coen. Film kljub umestitvi v petdeseta leta 20. stoletja ponuja neverjetno aktualen prikaz Trumpove rasistične Amerike.
Suburbicon je mirna, idilična predmestna skupnost s skrbno urejenimi vrstnimi hišami. Tam živi družina Lodge, v kateri oče Garder z invalidno ženo Rose vzgaja sina Nickyja. Nekega večera v njihovo hišo vdreta nasilneža in družino uspavata s kloroformom. Ko se Nicky zbudi, mu povedo, da je njegova mati umrla. Takoj po smrti se v njihovo hišo priseli Rosina navidez skoraj identična sestra Margaret, kar vzbudi sum pri družinskem zavarovalniškem agentu. V sosednjo hišo se medtem vseli družina Meyers, ki s tem postanejo prvi temnopolti prebivalci v Suburbiconu. To sproži proteste belske večine, ki pa svoje spletke zgolj skriva za zidovi na videz urejenih domov.

"Zakon o podpori za vojne veterane, GI Bill, je vsem vojnim povratnikom omogočil nakup lepe hiše z garažo in dvoriščem. Dobili so lahko dobro službo, živeli v lepem okolišu in si ustvarili družino, če so le bili bele rase. Zabavno je luščiti zunanji lak popolnega družinskega doma in opazovati, kako grde lahko postanejo stvari." (George Clooney)

 

 

Komentarji | Število komentarjev: 0