Mlada ženska (Jeune femme)
Nakup Kosovelova dvorana
Termini:
1. jan. 2018 19:00
7. jan. 2018

5'30, 4'90* EUR

9. jan. 2018 18:00

5'30, 4'90* EUR

10. jan. 2018

5'30, 4'90* EUR

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

Mlada ženska (Jeune femme)

Režija: Léonor Serraille

Francija 2017, 97'
Scenarij: Léonor Serraille
Fotografija: Emilie Noblet
Glasba: Julie Roué
Montaža: Clémence Carré         

Igrajo: Laetitia Dosch (Paula Simonian), Souleymane Seye Ndiaye (Ousmane), Grégoire Monsaingeon (Joachim Deloche), Nathalie Richard (Paulina mati), Lilas-Rose Gilberti-Poisot (Lila), Léonie Simaga (Yuki), Erika Sainte (Lilina mati), Audrey Bonnet (zdravnica), Marie Rémond, Jean-Christophe Folly, Jean-René Lemoine, Bélinda Saligo     

Festivali, nagrade (izbor)
Cannes 2017 (zlata kamera), Karlovi Vari 2017

 

Izvrstni debitantski film je mladi francoski režiserki Léonor Serraille prinesel nagrado za najboljši prvenec na letošnjem festivalu v Cannesu.

Paula se po dolgem bivanju v tujini vrne v Pariz. Brez denarja, načrtov in z ničimer drugim kot z mačko v naročju mora znova začeti iz nič. Začasno domovanje poskuša poiskati pri Joachimu, nekdanjem ljubimcu in fotografu, ki je zaslovel prav s fotografiranjem Paule pred veliko leti. Joachim ne čuti, da ji zdaj karkoli dolguje, to pa je za Paulo le eno v vrsti srečanj z ljudmi, ki različno vidijo to, kaj je prav in kaj ni. Paula ne ve, kam jo vodi pot, a nekaj je gotovo: novega začetka se bo lotila s stilom.

 

»Zelo sem introvertirana in želela sem se posvetiti ljudem, ki se odprejo, kot npr. tistim, ki te nenadoma ogovorijo na podzemni železnici, kar se mi je vedno zdelo čudno. Želela sem upodobiti popolnoma čudaški lik, vendar katerega odzivi bi bili trezni, popolnoma normalni v okoliščinah, kot je npr. prihod v mesto s peščico denarja. Poleg tega so me zaznamovali filmi, ki portretirajo samske in dostojanstvene ženske, npr. Claire Dolan Lodgea Kerrigana ali Sue Amosa Kollka.« (Léonor Serraille)

    

 

Komentarji | Število komentarjev: 0