Manifest (Manifesto)
Nakup Kosovelova dvorana
Termini:
26. jan. 2018 19:00
1. feb. 2018

5'30, 4'90* EUR

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

Manifest (Manifesto)

Režija: Julian Rosefeldt

Nemčija 2016, 94'

Scenarij: Julian Rosefeldt
Fotografija: Christoph Krauss
Glasba: Nils Frahm, Ben Lukas Boysen
Montaža: Bobby Good
Igra: Cate Blanchett (različne vloge)

Festivali, nagrade (izbor)
Rotterdam 2017, Istanbul 2017, Sundance 2017, Tribeca 2017

Avtorsko posvetilo različnim umetniškim manifestom 19. in 20. stoletja, od komunizma, dadaizma in nadrealizma do dogme, v katerem v trinajstih različnih vlogah blesti Cate Blanchett.

Nenavadno avdiovizualno doživetje ponuja dvanajst zgodb oziroma umetniških manifestov iz različnih obdobij. Avstralska igralka Cate Blanchett se je kameleonsko prelevila v različne osebe: brezdomca, tovarniško delavko, izvršno direktorico, lutkarico, koreografinjo, televizijsko napovedovalko, režiserko, pankerico, učiteljico, znanstvenico, vdovo … Duhovit filmski eksperiment, ki dokazuje, da so vizionarske ideje brezčasne, je nastal po Rosefeldtovi istoimenski večmedijski instalaciji iz leta 2015.

»Film mi resnično predstavlja sam manifest. Zato sem tako srečen, da je sedaj zunaj v različnih oblikah. Gre za kompilacijo manifestov, prežema pa ga energija pravega manifesta. To občutim tudi v odzivih. Seveda gre za kontekstualizacijo, kot pri večini filmov. Nenadoma postanejo opisi našega časa in dogajanja v svetu – spodbujajo ljudi, da se zoperstavijo populizmu in poneumljanju. Čeprav je Manifest intelektualen in tudi zame zelo težko branje, in sedaj vse zgodbe poznam že na pamet, menim, da ponuja poduk v številnih stvareh.« (Julian Rosefeldt)

 

 

Komentarji | Število komentarjev: 1

Miro | 07.01.2018

Super

Cate je super igralka