Sara Cano: Naravnost ven (A Palo Seco)
Nakup Kosovelova dvorana
Termini:
11. feb. 2018 18:00

14, 9* EUR

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

V sodelovanju s

Glavni pokrovitelj festivala

Spletna medijska pokroviteljica

Acción Cultural Española (AC/E) supports the Project through the Programme for the Internationalisation of Spanish Culture (PICE), in the framework of the Mobility grants

Mednarodni bienalni festival flamenka Bi flamenko

Sara Cano: Naravnost ven (A Palo Seco)

Flamenko potovanje po različnih plesnih tradicijah, od Azije do Južne Amerike

Koreografija, zasnova, ples: Sara Cano
Petje: Alberto Funes

A Palo Seco (Naravnost ven!) je prvenec Sare Cano po predhodniku A Palo Seco Redux (ki ga bomo videli na uvodnem večeru festivala Bi flamenko). A Palo Seco je za razliko od okrajšane različice, odplesane v športnih copatih, bolj tradicionalen, toda precej manj predvidljiv. V duetu se plesalka in pevec podajata na neizčrpno potovanje po različnih plesnih tradicijah, od Azije do Južne Amerike, vse skupaj pa zgostita v edinstven in redko ponovljiv odrski utrip.

S projektom A Palo Seco je Sara Cano začela skrbno načrtovano pot preiskovanja skupnih prostorov tradicionalnega flamenka in sodobnega plesnega izraza. Hkrati je A Palo Seco tudi že začetek osebnega razvoja, vedno usmerjen v prihodnost, ki pa nikoli ne izgubi oziroma nikoli ne želi pozabiti bogastva tradicije, iz katere izvira, ter se vedno znova v njej navdihuje za izvirnost in nekonvencionalnost.

A Palo Seco sestavljajo trije enakovredni prizori: Kai (sprememba), Sintempo (brezčasje) in A Palo Seco (naravnost ven), povezani s petjem Alberta Funésa. Sara Cano ob prehajanju med prizori in različnimi slogi z lahkoto spreminja registre ter pleše z neodvisno eleganco in ritmično skladnostjo. V zadnjem delu, pomenljivo, svojo svobodo najde v sodobnem plesu.

Po predstavi ob 19.00 pogovor z umetnico.

 

Sara Cano

Plesalka in koreografinja, katere plesni slog se giblje med sodobnimi plesnimi pristopi in tradicijo španske folklore, predvsem flamenka. Iz koreografije in sodobnega plesa je diplomirala na plesnem konservatoriju Marie de Avila iz Madrida. Kot profesionalna plesalka je sodelovala v Teresa Nieto Company in Fundaciji Antonia Gadesa ter v skupinah Iberica Dance, Malucos dance in Cortés the Gypsy Company. Njeno koreografsko delo je usmerjeno v iskanje lastnega plesnega jezika. Pri projektu A Palo Seco Redux je prejela prvo nagrado za solo koreografijo na XXIII. španskem plesnem in flamenko tekmovanju, nagrado za glasbeno kompozicijo (Héctor González), Suma Flamenca in nagrado za izmenjavo skupin, povabljenih na mednarodne natečaje.

Alberto Funes

Iz petja je diplomiral na konservatoriju Cristobal de Morales v Sevilli. Učil se je pri mojstrih flamenko petja, kot so El Pele, Marina Heredia in Antonio Gomez »El Colorao«. Sodeloval je s kubanskim nacionalnim baletom, španskim baletom Rafael Aguilar, skupino Suite Española in plesalko Selene Muñoz. V projektu A Palo Seco je avtor besedil in vokalnih aranžmajev.

 

Komentarji | Število komentarjev: 0