Bi flamenko
Termini:
9. feb. –
13. feb.

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

Generalni pokrovitelj festivala

Festival

Bi flamenko

Mednarodni bienalni festival flamenka

Flamenko kot žanr ali umetniška zvrst in tudi kot način bivanja še kako živi. Njegovi ustvarjalci so neskončno daleč od zgolj poustvarjanja okostenelih ter s prahom zgodovine prekritih glasbenih in plesnih oblik. Flamenko je tok, ki ga napajajo sodobne in sorodne ustvarjalnosti, obenem pa je tudi sam navdih.

O tem se bomo lahko prepričali na Bi flamenku. Festivalu, kjer se bo tradicija mešala s sodobnim, z urbanim, kjer se bodo združevali klasični flamenko koraki s povsem modernimi plesnimi, kjer bodo elektronski biti posegli v utečene melodije klasičnih inštrumentov, z mediteranskim temperamentom pa se prepletali arabski in afriški ritmi.   

Osrednja gostja festivala bo trenutno največja zvezda flamenka, plesalka in koreografinja Rocío Molina, prihajata tudi mladi in prodorni plesalki Sara Cano ter Ana Morales.  Glasbeni del zastopata zasedba Diego Carrasco Family Band in fenomen jazz flamenka Alfonso Aroca Quintet. Gostili bomo premiero projekta domače flamenko ustvarjalke Ane Pandur, festival pa bodo pospremile filmske projekcije, plesne delavnice, pogovori z ustvarjalci in druženja v Klubu CD.

Gallusova, Linhartova, Štihova in Kosovelova dvorana, Klub CD, Velika sprejemna dvorana

 

Plesne delavnice z Ano Morales
Diego Carrasco - 50 let družine
Rocío Molina: Padec iz raja
Qasida: Rosario La Tremendita in Mohammad Motamedi
Ana Pandur Predin: Firebird
Alfonso Aroca Quintet: Orilla del Mundo
Komentarji | Število komentarjev: 0