Abonma Veličastnih 7
Nakup Gallusova dvorana
Termini:
16. okt. –
24. maj.

Cena abonmaja: 90 (76*), 110, 130, 150 EUR

Nakup abonmajev v Informacijskem središču CD ali z naročilom na E vstopnice@cd-cc.si

Generalni pokrovitelj abonmaja Veličastnih 7

Medijska pokroviteljica abonmaja Veličastnih 7

Spletna medijska pokroviteljica

Abonma Veličastnih 7

Vpisi že potekajo

Plesno-gledališki vrhunci z vsega sveta na odru Gallusove dvorane

Cene abonmaja Veličastnih 7
I. kategorija 150 EUR
II . kategorija 130 EUR
III . kategorija 110 EUR
IV . kategorija 90 EUR (76* EUR )
*za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojenc


Veličastnih 6
Izberete lahko tudi samo šest predstav, za katere priznamo 20-odstotni popust na redne cene vstopnic.


 

Nakup abonmajev v Informacijskem središču CD ali z naročilom na E vstopnice@cd-cc.si

Če je abonmajska predstava odpovedan in v sezoni ne moremo zagotoviti nadomestne, vam ob predložitvi abonmajske vstopnice povrnemo sorazmerni znesek.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa in cen vstopnic.


Tako enaki, tako različni

Sedem ni veliko število. Pa vendar je velikost odvisna od tega, kaj število predstavlja. Ustvarjalci gledališko-plesnega programa Veličastnih 7 si želimo, da veliko. Da v gozdu dogodkov , ki jih dnevno spremljamo, spomin na to, kar ponujamo, ne zbledi. Veličastnih 7 razumemo kot nekaj, kar čas generične kulture presega. Kar je trajno in kar je vredno.

Skupina L-E-V, izraelska plesna senzacija, ki jo od leta 2006 vodita Sharon Eyal in Gai Behar , izvira iz kreativnega okolja skupine Batsheva Dance Company. Sharon je bila članica ansambla v letih 1990–2008, Gai koreograf v 2005– 12. Izhodiščni motiv skupine L-E-V so njena gibalna univerzalnost, sposobnost adaptacije na različne motive, zgodbe, glasbo … Doma je lahko tako v tehno klubu kot na opernem odru. Takšen je tudi projekt Ljubezen, poglavje 2 (Love Chapter 2), v katerem se sekstet vrhunskih plesalcev v kolažu različnih glasbenih žanrov sooči z osamljenostjo, potrebo po bližini, po drugem, s hrepenenjem po ljubezni, bolečino razočaranja …

Skupina Grupo Corpo se vrača! Diptih Plesna simfonija (Dança Sinfônica) in Vrtenje (Gira) odpira pogled v preteklost, v neizčrpno tradicijo avtohtonega giba amazonske države in pogled v sedanjost, v katerem je taisti gib oplemeniten z vsem, kar Brazilijo uvršča med eno najzanimivejših kulturnih entitet.

Avstralska skupina CIRCA je sodobni cirkus in hkrati veliko več kot to. Je namreč vodilna v ustvarjanju navdušujoče kombinacije cirkuške virtuoznosti in plesne perfektnosti. Ki zagotavlja odlične človeške zgodbe. In projekt Ta čudovita bitja (Humans) prevzame vse, ne glede na generacijo.

Smrt v Benetkah je avtor Thomas Mann označil za »tragedijo razvrednotenja«. V koprodukciji Baleta SNG Maribor Valentina Turcu s presenetljivo prefinjenostjo izriše potret človeka, ki ga pretresa jo nevidne sile ljubezni, Erosa, in uničevalne kaotične sile, Tanatosa. Pred katerimi ne ubeži nihče.

Emio Greco in Pieter C. Scholten sta kreativni duet Nacionalnega baleta iz Marseilla. S pomočjo otroškega pevskega zbora in plesalcev sta oživila pesmi iz cikla Kindertotenlieder Gustava Mahlerja. Pravzaprav , ustvarila sta ločena projekta, s katerima gostujeta po Evropi. A le v Ljubljano prihajata z obema hkrati. Z Appearance in Disappearance , s Pojavitvijo in Izginotjem.

A Love Supreme je album enega največjih, saksofonista Johna Coltrana. Je tudi legendarna predstava iz leta 2005 znamenite koreografinje Anne Terese de Keersmaeker in njene skupine Rosas . In legendarno velja obnavljati. Oživljena lanskega avgusta, je A Love Supreme vedno drugačna, saj pomeni spoj celotnega Coltranovega albuma in improvizirane plesne kompozicije kvarteta vrhunskih plesalcev. Enkratna in neponovljiva.

In še žanrski obrat: Črna mati zemla je uspešnica lanske hrvaške gledališke sezone. Letos je to Cigan, ampak najlepši (Ciganin, ali najljepši). Avtor obeh je Kristian Novak, ki skozi besedilo izriše portret sodobne shizofrene družbe, portret o drugačnih, izločenih, marginaliziranih, v katero se vpletajo osebne drame, vojne … režijo skorajda celotnega ansambla Drame Hrvaškega narodnega gledališča iz Zagreba je podpisal Ivica Buljan.

Našteti dogodki imajo skupen – močan avtorski podpis . Jasen, karizmatičen, (samo)svoj. Ima ga vsak, a enak ni noben.

Andrej Jaklič, vodja gledališkega in sodobno plesnega programa

 

Prelistajte programsko knjižico!

 

 

Nacionalni balet iz Marseilla in ICK Amsterdam: Pojavitev | Izginotje
Rosas: A Love Supreme*
Drama HNK iz Zagreba: Cigan, ampak najlepši
Komentarji | Število komentarjev: 1

Tilka | 25.05.2018

Jamnik

Prosim, do kdaj poteka nakup abonmaja 7 veličastnih? Hvala in lep pozdrav, Tilka

Odgovor uredništva | 24.09.2018

vpis abonmaja Veličastnih 7 poteka do 16. oktobra. Do 14. novembra pa lahko vpišete tudi abonma Veličastnih 6.