Zvončki in trobentice
Nakup Klub CD
Termini:
27. feb. 2018 18:00

15, 10* EUR

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

Medijska pokrovitelja

Cankarjevi torki

Zvončki in trobentice

4. enodnevni festival slovenske jazzovske ustvarjalnosti

V sodelovanju z Botaničnim vrtom Univerze v Ljubljani

 

Ob. 18. uri: Punkt.Vrt.Plastik
Ob 19. uri: precept.concept.percept
Ob 20. uri: Mihael Hrustelj
Ob 21. uri: Boštjan Simon There Be Monsters
Ob 22. uri: Ecliptic

 

Punkt.Vrt.Plastik 
Kaja Draksler, klavir; Petter Eldh, kontrabas; Christian Lillinger, bobni

Trio je bil ustanovljen na oktobrskem srečanju leta 2016 v amsterdamskem Bimhuisu. »Punkt« v švedščini pomeni stališče in glasbeno sporočilo, »vrt« je v slovenščini prostor, kjer vznikajo in uspevajo glasbene ideje, »plastik« pa po nemško predstavlja zvočno vizijo, plastičnost glasbenih oblik in struktur.

Pianistka in skladateljica Kaja Draksler, ki živi in ustvarja v Amsterdamu, se je za projekt povezala s cenjenima umetnikoma iz Berlina: švedskim basistom Pettrom Eldhom in bobnarjem Christianom Lillingerjem, ki svoj izvirni zvok pridajata trogovoru enakovrednih glasov.

precept.concept.percept
Rok Zalokar, klavir; Pia Podgornik, saksofon; Dré Hočevar, bobni

precept.concept.percept razkriva nova obzorja slovenskih ustvarjalnih krajin. Je hibridna zvočno-raziskovalna platforma s poslanstvom snovanja in uprizarjanja postkonceptualnih, sodobnih glasbenih del. Koncert v okviru festivala je začetek promocijske turneje ob izdaji istoimenskega prvenca – precept.concept.percept.

Mihael Hrustelj solo kitara
Koncert Mihaela Hrustlja, ki trenutno živi na Nizozemskem, poleg edinstvenega načina igranja klasične kitare sestavljajo tudi bobnanje nanjo, petje, uporaba efektov in elektronskih igrač, ki jih izdeluje sam. Njegov repertoar tvorijo predvsem njegove lastne skladbe, tu in tam se vmes lahko znajde tudi kakšna tradicionalna slovenska ali balkanska.

 

 

Boštjan Simon There Be Monsters
Boštjan Simon, tenorski, sopranski saksofon; Luigi Vitale, vibrafon; Goran Krmac, tuba; Žiga Murko, pozavna; Bojan Krhlanko, bobni

Besedna zveza »There be monsters« v angleščini pomeni neznana, neraziskana ozemlja, ki jih stari zemljevidi označujejo kot domene pošasti in drugih mitoloških bitij. Človekov odnos do neznanega se tako pokaže hkrati kot zamejitev svojega in svarilo pred tavanjem v neraziskano. Glasba zasedbe There Be Monsters se osredotoča na mejo med znanim in neznanim, med komponiranimi in popolnoma odprtimi zvočnimi krajinami. Akustična zasedba dopušča zvočne aluzije na plasti znanega, hkrati pa segajo prijemi sodobne klasične glasbe in aleatorične improvizacije v območja, ki so tradicijam tuja.

Ecliptic feat. Jani Moder
Jani Moder, kitara, efekti; Igor Matkovič, trobenta, elektronika; Jani Hace, bas, efekt; Murat, beatbox; Žiga Kožar, bobni

Zasedba priznanih in izkušenih glasbenikov se je združila v novi postavitvi, ki se spogleduje z drum'n'basom, ambientalnim elektronskim raziskovanjem in ​iskanjem svežih glasbenih izkustev. Glasba kot živa in spreminjajoča se kreativnost brez predsodkov, v kateri ima vsak član enakovredno besedo v glasbenem dialogu.

Spremljevalna prireditev >>

 

Po koncertih pogostitev vseh obiskovalcev s kozarcem vina.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

 

Komentarji | Število komentarjev: 0