Vruja
Nakup Klub CD
Termini:
27. dec. 2017 20:00

14 EUR

Popust za člane Cankarjevih torkov.

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

Vruja

Pesmi v različnih istrskih narečjih in viže za ples

Peter Kaligarič, harmonika; Gorast Radojević, istrski mali bas, električna bas kitara; Gabrjel križman,  vokal, kitara, mandola, flavta; Niki Germovšek, violina; Veronika Vižintin, kahon; Marino Kranjac, vokal, violina, kitara, dude, sopele


Istrska glasbena skupina, sveža in prepričljiva interpretka glasbenega izročila Istre, bo iz svojega bogatega repertoarja zapela pesmi v različnih istrskih narečjih in zagodla viže, da bo mogoče tudi zaplesati. Predstavila nam bo Istro v celoti, brez mej, ob glasbi pa bomo začutili tudi veder, radoživ značaj njenih ljudi.

Vruja je glasbena skupina, ki nadaljuje tradicijo glasbenih skupin iz slovenske Istre, katere so v zadnjih desetletjih pustile globoko sled v poznavanju in popularizaciji glasbenega izročila Istre. Ime skupine je dialektalnega izvora in pomeni izvir, studenec. Vruja je začela delovati marca leta 2001.

Tako kot je istrski polotok večkulturni in večetnični prostor, je tudi sestava članov skupine takšna, zato ni čudno, da izvajajo in podajajo glasbeno tradicijo celotne Istre, in s tem predstavljajo vso raznolikost in zapuščino naših prednikov. Vruja skuša na svoj lasten način dodati kamenček k mozaiku poustvarjanja in izvajanja glasbene dediščine Istre.

 

 

 

Komentarji | Število komentarjev: 0