Sote in Tarik Barri: Sacred Horror in Design
Nakup Linhartova dvorana
Termini:
28. sep. 2018 20:00

10, na dan koncerta 15 EUR

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!
Festival Sonica v CD

Sote in Tarik Barri: Sacred Horror in Design

Jason Sharp & Adam Basanta, Container Doxa

Spoštovani obiskovalci, obveščamo vas, da bomo na koncertu uporabili stroboskopsko luč.


V sodelovanju z MoTA – Muzej tranzitornih umetnosti

Ata Ebtekar aka Sote; Tarik Barri, video; Arash Bolouri, santur; Behrouz Pashaei, sitar

 

Iranski avtor Ata Ebtekar aka Sote, audiovizualni umetnik Tarik Barri (Thom Yorke, Nicholas Jaar, Monolake) in performerja Arash Bolouri (santur) ter Behrouz Pashaei (sitar) v projektu Sacred Horror in Design. »Perzijska tehno-apokalipsa« spaja elektroniko s starimi akustičnimi inštrumenti – ohranja lepoto tradicije v upogibanju klasičnih vzorcev, ki se tako morda preoblikujejo v prihodnje izraze folklorne umetnosti. 

Jason Sharp in Adam Basanta sta eni najvidnejših imen montrealske sodobne zvočne scene. Sharp je zaslovel predvsem kot saksofonist, ki raziskuje dronovski zvok, in ki v svoje kompozicije vpleta dihanje in razsikovanje telesa in tehnologije.  Vsi zvoki za album Stand Above the Streams izvirajo iz njegovega telesa: saksofon, srčni utrip in dihanje so v živo procesirani skozi Sharpove sintetizatorje, nato pa amplificirani skozi Basantov sistem nadzorovane povratne zanke. Ritme generira  podobno nadzorovano dihanje in pulz. Rezultat je izredno subtilen in razpreden organski zvok.

 

Domača futuristična jazz avdio-vizualna zasedba Container Doxa združuje nekaj najprodornejših glasbenikov pri nas. Njihov zvok je povsem svež preplet klubskih, jazzovskih in improviziranih zvokov, ki jih vsakič spajajo v drugačno koncertno izkušnjo.

 

Komentarji | Število komentarjev: 0