SIMFONIČNI ORKESTER RTV SLOVENIJA – KROMATIKA 1
Nakup Gallusova dvorana
Termini:
27. sep. 2018 19:30

12, 20, 24, 28, 10* EUR

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

SIMFONIČNI ORKESTER RTV SLOVENIJA – KROMATIKA 1

Dirigent: En Shao, solist: Dan Zhu, violina

Program:
Anton Lajovic, Pesem jeseni, simfonična lirska pesnitev
Leonard Bernstein, Serenada po Platonovem Simpoziju, za solo violino in orkester
*
Béla Bartók, Dve sliki, op. 10, Sz. 46
En Shao, Vtisi o Hanih, simfonične skice

 

Kitajski, v Sloveniji in tudi še marsikje po svetu udomačeni dirigent En Shao od leta 2006 deluje kot šef dirigent Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in gostujoči dirigent Kitajskega nacionalnega simfoničnega orkestra. Po koncu šolanja na osrednjem glasbenem konservatoriju v Pekingu je nadaljeval študij na Kraljevem severnem glasbenem kolidžu v Angliji, kjer je dirigiral tudi Londonskemu simfoničnemu orkestru, Škotskemu simfoničnemu orkestru BBC , sodeloval pa je tudi z orkestrom Musikkollegium iz Winterthurja, Simfoničnim orkestrom Čajkovskega, orkestrom Madžarskega radia ter s slovenskimi, beograjskimi, zagrebškimi in hongkonškimi filharmoniki.

V Bernsteinovi Serenadi, napisani po Platonovi razpravi Simpozij se mu bo pred našim orkestrom pridružil izvrstni mladi kitajski violinist Dan Zhu. Na koncertnih odrih Amerike, Evrope in Azije dosega uspehe pod taktirko dirigentov, kot so Zubin Mehta, Christoph Eschenbach in Tan Dun, sodeluje pa tudi s skladatelji, kot so Krzystof Penderecki, György Kurtág, Wolfgang Rihm in Gian-Carlo Menotti.

V dogajanje nas bo vpeljala razkošna postromantična Pesem jeseni Antona Lajovca, spored pa bo sklenilo s spevnimi melodijami še bogatejše delo našega dolgoletnega dirigenta – simfonična suita, v kateri bomo maestra spoznali tudi kot ustvarjalca. Še pred tem pa bosta zveneli Dve sliki Béle Bartóka, enega Shaovih najljubših skladateljev.

 

Komentarji | Število komentarjev: 0