Ólafur Arnalds (Islandija)
Nakup Gallusova dvorana
Termini:
13. okt. 2018 20:00

22, 27, 32, 36, 18* EUR

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

Glavna pokroviteljica abonmaja Glasbe sveta

Zavarovalnica Triglav, d.d.

Medijski pokrovitelj

Glasbe sveta

Ólafur Arnalds (Islandija)

Zvezda klavirja in popularne glasbe

Prvič k nam ob Björk in Sigur Rós prihaja najpopularnejši islandski glasbenik in eden najvplivnejših avtorjev popularne glasbe zadnjega desetletja. Po projektih Island Songs, glasbi za televizijski seriji Broadchurch in Philip K. Dick’s Electric Dreams ter svetovnem gostovanju z elektronsko zasedbo Kiasmos s svojo ekipo umetnikov in glasbenikov pripravlja  popolnoma novo odrsko atrakcijo. Na gostovanju se bo predstavil s posebno zbirko klavirjev  in sintetizatorjev ter edinstveno ožičenim godalnim kvartetom in bobnarjem oz. tolkalcem. V središču predstave sta mehanična klavirja s po meri narejeno programsko opremo, ki generira svojstveno zvočno podobo. Inštrumenta, ki sta ju Ólafur in njegova ekipa razvijala več kot dve leti, sta obenem kompozicijsko orodje in inovativna popestritev živega koncertnega nastopa. Mehanična klavirja sta posebna spodbuda kreativnemu procesu, izziv za iskanje novih, presenetljivih odkritij. Zagotovo koncert jeseni v Ljubljani. … jeseni v Ljubljani, kjer bo predstavil svoj novi album re:member.

 

»Najpomembnejšo stvar pri glasbeniku se mi zdi njegova zmožnost navdihovanja.
V veliko veselje mi je slišati, da je moja glasba ljudi spodbudila k ustvarjanju, najsi gre za sliko, pesem, avtorsko glasbo ali nekaj popolnoma drugačnega.
Glasba ni enosmerna ulica, je dvogovor, v katerem je poslušalčeva vloga prav tako pomembna kot umetnikova. To je moja plat zgodbe. Kakšna je vaša?« Ólafur Arnalds

 

 

 

 

Juan de Marcos González Afro-Cuban All Stars (Kuba)
Teresa Salgueiro (Portugalska)
Komentarji | Število komentarjev: 0