Nadežda Tokareva & Evgenij Sinajski
Nakup Slovenska filharmonija
Termini:
4. apr. 2018 19:30

15, 19, 11* €

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!
Srebrni abonma in izven

Nadežda Tokareva & Evgenij Sinajski

Vzhodnoevropski umetniški dialog

Nadežda Tokareva, violina
Evgenij Sinajski, klavir

Program:
Leoš Janáček, Sonata za violino in klavir (1914)
Béla Bartók, Rapsodija št. 1 za violino in klavir
*
Janez Matičič, Cantique za violino in klavir, op. 68
Richard Strauss, Sonata za violino in klavir, op. 18

Violinistka Nadežda Tokareva, diplomantka Moskovskega državnega konservatorija, se je leta 2012 ustalila v Sloveniji. Večkratna nagrajenka mednarodnih tekmovanj sodi med iskane interprete svoje generacije. Kot predstavnica ruske šole se odlikuje z virtuoznostjo, izrazno močjo in sijajnim zvokom; rahločutno se poglablja v izbrano kompozicijo in poslušalcu kar najbolj neposredno oživlja avtorjeve zamisli. Širok krog poslušalstva je pritegnila z bogatim in raznovrstnim repertoarjem, ki sega od baroka do 21. stoletja, od klasične do zabavne glasbe. Poleg naštetega je prispevala tudi številne transkripcije in priredbe za violino.

Evgenij Sinajski, član ugledne ruske glasbene družine, je življenje posvetil korepetiranju, komorni glasbi in pedagoškemu delu. Na vseh treh področjih se je uveljavil kot iskan in cenjen pianist, ki svoj poklic opravlja strastno in predano. Sodeluje s številnimi priznanimi komornimi glasbeniki in podaja svoje znanje na mojstrskih tečajih po svetu.

V bogati ruski tradiciji vzgojena interpreta sta pripravila program, utemeljen na vzhodnoevropski glasbeni dediščini: na eni strani folklorizem Janáčka in Bartóka, na drugi bleščeča liričnost mladega Richarda Straussa, vse skupaj pa obogateno s sodobnostjo Matičičeve manj znane Cantique.

 

Komentarji | Število komentarjev: 0