Mnogo poti
Nakup Gallusova dvorana
Termini:
11. mar. 2018 20:00

15, 19 EUR

Prireditev drugega organizatorja

Mnogo poti

Prireja: Vokalna skupina GloriaVokalna skupina Gloria letos praznuje 35-letnico glasbenega delovanja in ustvarjanja avtorskih pesmi. Daj mi roko, brat, Človek sem, Naj bo lep ta dan, Na krilih želja, Ritem srca, Angeli, Sanje in številne druge so pognale korenine med slovenskimi ljubitelji harmoničnega prepevanja ter postale tudi del repertoarja več vokalnih skupin, cerkvenih in posvetnih pevskih zborov.

Vokalna skupina Gloria je starosta tako imenovane sodobne krščanske glasbe in je pravzaprav edina od delujočih zasedb, ki so pred skoraj štirimi desetletji na tem področju v Sloveniji orale ledino. Sprva v akustični izvedbi, pozneje pa v glasbenih aranžmajih Tomaža Pirnata. V njihovih pesmih se zrcali odnos do življenja, stvarstva in Boga, Gloria pa je z njimi gostovala po Sloveniji ter pri rojakih v Evropi, Kanadi in ZDA. Sodelovala je tudi v veliko televizijskih in radijskih oddajah, na festivalih, dobrodelnih prireditvah ter posnela nekaj nosilcev zvoka in izdala notni zvezek avtorskih pesmi.

Večer z naslovom Mnogo poti bo prinesel izbor avtorskih pesmi, ki jih bo Vokalna skupina Gloria izvajala ob Simfoničnem orkestru Cantabile pod vodstvom Marjana Grdadolnika in ob bendu Boštjana Grabnarja, kot gostje pa jih bodo zapeli tudi prijatelji – vrhunski slovenski glasbeni izvajalci: Nuška Drašček, Alenka Godec, Matjaž Robavs, Marko Vozelj, Irena Vidic, Dada Kladenik, Lea Likar, Luka Sešek in zasedba Pushluschtae.

S tem velikim koncertom se bo Vokalna skupina Gloria tudi poslovila od svojega zvestega občinstva.

Režiser: Marjan Bunič
Scenograf: Maja Rak, Meta Petriček
Glasbeni vodja: Tomaž Pirnat

Nastopajoči:
Vokalna skupina Gloria
Simfonični orkester Cantabile, dirigent Marjan Grdadolnik
Boštjan Grabnar bend
Nuška Drašček
Alenka Godec
Dada Kladenik
Lea Likar
Pushluschtae
Matjaž Robavs
Luka Sešek
Irena Vidic
Marko Vozelj

 

Komentarji | Število komentarjev: 0