Mladi mladim – Izbranci avdicij
Klub CD
Termini:
10. apr. 19:30

5 EUR

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

Mladi mladim – Izbranci avdicij

V sodelovanju z Glasbeno mladino ljubljansko

Armin Ćoralić, klavir

Program:
Bojan Glavina, Idrijska suita
Franz Liszt, Funérailles iz cikla Poetične in religiozne harmonije, S 173
Ludwig van Beethoven, Sonata št. 14 v cis-molu, op. 27, št. 2, ”Quasi una fantasia”
J. S. Bach-F. Busoni, Šakona v d-molu, BWV 1004
Franz Liszt, Madžarska rapsodija št. 6 v Des-duru, S 244/6

 

Armin Ćoralić je svoj prvi enourni samostojni recital igral že pri sedmih letih na matični idrijski glasbeni šoli, sledila pa so številna priznanja in nagrade na regijskih, državnih in tekmovanjih (Ljubljana, Povoletto, Cortamillia, Arenzano, Genova, Arezzo, London ...). Decembra 2009 je opravil sprejemni izpit za dodiplomski študij med več kot osemsto kandidati na slovitem Kraljevem glasbenem kolidžu v Londonu ter začel študirati 2010 pod vodstvom prof. Andrewa Zolinskega. Diplomski koncert je uspešno izvedel aprila 2014. Vsa študijska leta je opravljal izpite z najvišjo oceno ter osvojil več internih nagrad na glasbenem kolidžu, med njimi Beethovnovo nagrado in nagrado Henryja Wooda.

Nastopil je na koncertih in festivalih po vsej Sloveniji, Avstriji, Italiji, Španiji, Bosni in Hercegovini ter Veliki Britaniji. Snemal je za Radio Koper, RTV Slovenija, avstrijski ORF ter britanski BBC. Izvedel je tudi samostojni dobrodelni koncert za otroke žrtve Černobila v Walesu. Med študijem se je posvečal tudi pedagoškemu delu v okviru kraljevega glasbenega kolidža ter svoje umetniško ter pedagoško znanje izpopolnjeval na seminarjih pri priznanih profesorjih, kot so Igor Lazko, Sijavuš Gadžijev, Ian Jones, Christopher Elton, Stephen Hough, Barry Douglas, John Lill, Alfred Brandel, Andras Schiff, Mitsuko Uchida, Lang Lang, Yundi Li, Boris Petrušanski in Emmanuel Ax.

Kot solist je večkrat nastopil z idrijskim Pihalnim orkestrom pod vodstvom Domna Prezlja in Mojmirja Sepeta. Decembra 2014 je igral kot solist na Managerskem koncertu s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod vodstvom Georgea Pehlivaniana v Gallusovi dvorani. Tega leta je uspešno naredil sprejemne izpite za študij magistrskega programa na Kraljevem glasbenem kolidžu ter julija 2016 z odliko opravil magistrski koncert in zagovor. Septembra 2017 je na festivalu Grajskih večerov v Idriji nastopil s Simfoniki RTV Slovenija pod vodstvom Miha Rogina. Bil je štipendist Ministrstva za Kulturo in Koncerna KOLEKTOR.

 

 

Komentarji | Število komentarjev: 0