Kvartet saksofonov Signum
Nakup Slovenska filharmonija
Termini:
14. mar. 2018 19:30

18, 24, 14* €

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!
Srebrni abonma in izven

Kvartet saksofonov Signum

Impresivnost nove zvočnosti

Izvajalci: Blaž Kemperle, sopranski saksofon; Erik Nestler, altovski saksofon; Alan Lužar, tenorski saksofon; Guerino Bellarosa, baritonski saksofon

Program:
Edvard Grieg, Iz Holbergovega časa, op. 40, prir. M. Jense
Joseph Haydn, Godalni kvartet v h-molu, op. 33 št. 1, prir. Signum
Dmitrij Šostakovič, Skladbi za godalni kvartet, prir. Signum
*
György Ligeti, Šest bagatel (1953) iz Musica Ricercata, prir. G. Bourgogne
Astor Piazzolla, Štirje za tango, prir. Signum
Marcelo Zarvos, Spomin iz Nepomukovih plesov, transk. D. Brand

Kvartet Signum je naveza štirih mladih saksofonistov, izjemnih glasbenikov, prijateljev in sorodnih duš ter ne nazadnje štirih inštrumentov, spojenih v edinstveno poustvarjalno telo glasbeno in umetniško različnih značajev. Dinamični ansambel, nastal leta 2006, prekipeva od energije, radovednosti in daru. V novi sestavi nastopa od leta 2016: Blaž Kemperle in Alan Lužar (Slovenija), Erik Nestler (Nemčija) in Guerino Bellarosa (Italija) navdušujejo z izjemno muzikalnostjo, bogato zvočno paleto in široko dinamiko ter prekipevajočim veseljem do muziciranja. Njihove koncerte gostijo v vseh najprestižnejših dvoranah, kot so newyorška Carnegiejeva, Concertgebouw v Amsterdamu in nedavno odprta Labska filharmonija. Željni novih idej in izzivov se pri izbiri skladb ne omejujejo ne slogovno ne zvrstno, z edinstvenimi priredbami (pod katere se pogosto podpišejo sami) pa ustvarjajo nove zvočne svetove. Poustvarjalnost kvarteta, ki se vse pogosteje obrača tudi k najmlajšemu občinstvu, je v navdih tudi številnim skladateljem.

Koncertni dogodki kvarteta Signum niso le preproste reprodukcije glasbenih del; eksperimentalna širina in izviren pristop se zrcalita v dognanem, nekonvencionalnem repertoarju, ki na odru vsakič znova zaživi kot prvič.

 

Komentarji | Število komentarjev: 0