Irena Kavčič, flavta
Nakup Slovenska filharmonija
Termini:
13. mar. 2019 19:30

15, 19, 10* EUR

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!
Srebrni abonma in za izven

Irena Kavčič, flavta

Entuziazem glasbenega prijateljstva

Tommaso Lonquich, klarinet
Godalni kvartet Zaïde
Iztok Hrastnik, kontrabas

 

Program:
Wolfgang A. Mozart, Kvartet za flavto in godala v D-duru, K 285 
Jan Sibelius, En Saga, za flavto, klarinet in godalni kvartet (rekonstrukcija, različica G. Barrett)
*
Wolfgang A. Mozart, Kvintet za klarinet in godala, K 581
György Ligeti, Stari madžarski salonski plesi, za flavto, klarinet in godalni kvintet

 

Mlad, izjemno nadarjen in danes dodobra uveljavljen damski Godalni kvartet Zaïde (2009) se je v letih delovanja povzpel na sam vrh mednarodnega komornega prizorišča. Njegovo uspešnost potrjujejo številne ugledne nagrade, kot je prvo mesto med kvarteti na Haydnovem tekmovanju na Dunaju leta 2012, kar mu je odprlo vrata najprestižnejših koncertnih dvoran po svetu. Iz množice podobnih komornih zasedb izstopajo glasbenice z drznostjo, mladostnim zanosom, ognjevito tehniko, zlitim zvokom in iskreno naravnostjo, ki čustvenost uravnoveša z doslednostjo.

Kvartet, nominiranec ECHO Rising Stars leta 2015, intenzivno sodeluje s številnimi uglednimi solisti in bogati že tako obsežen repertoar. Na ljubljanskem koncertu se mu bodo pridružili flavtistka Irena Kavčič, članica domačih radijskih simfonikov, ki išče izrazno svobodo bodisi kot solistka ali v različnih komornih sestavih; reden gost slovenskih dvoran, Tommaso Lonquich, danes eden največjih mojstrov klarineta; in Iztok Hrastnik, izjemen kontrabasist in član Dunajskih filharmonikov.

 

Programska zasnova domiselno prepleta klasicizem in sodobnost: na eni strani Mozartovi redki ekskurzi iz trdne homogenosti godalne zasedbe, na drugi pa izjemna rekonstrukcija Sibeliusovega osnutka za septet En Saga iz leta 2003 in Ligetijeve odlične transkripcije starih madžarskih plesov.  

 

V sodelovanju z Narodnim domom Maribor in Kulturnim domom Nova Gorica

 

Komentarji | Število komentarjev: 0