Gal Gjurin: MOČ JESENI
Nakup Gallusova dvorana
Termini:
28. okt. 2017 20:00

13, 19, 24, 28, 10* EUR

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

Gal Gjurin: MOČ JESENI

Akustični koncert z domačimi in tujimi gosti

Posebni gostji: Severa Gjurin in Tinkara Kovač

Gal Gjurin, glas, brenkala, pihala, klavir; Severa Gjurin, glas, kitare, ukulele; Tinkara Kovač, glas, dulcimer, avtoharp, flavte; Natalija Čabrunič Pfeifer (koncertna solistka), violina; Lovro Ravbar, koncertni solist, saksofoni; Carlos Valderrama, tolkala; Pablo Vitali, brenkala; Domen Gracej, trobente; Azra Dukič, Laura Bartelj, Nina Pečar, Neža Lukančič, Anja Šoštarič, Urša Malovrh, Danijel Bogataj, violine; Valentin Rogina, Maša Tomc, violončeli; Luka Dukarič, Eva Cassagrande, violi; Tine Vučko, pavke; Jean Markič, klavir, hemond; Jure Maček, bobni, tolkala; Miha Kraker, kitare in brenkala; Matej Tekavčič, basi

 

»Moč jeseni« je naslov koncerta ob izdaji treh novih Gjurinovih studijskih albumov in knjigi, ki prihajajo na plano v jeseni 2017. Izdani bodo v okviru Gjurinove založbe Diskografska hiša HAD. Album Veter že sam stoji na akustičnem zvoku, ki sega od evropske glasbe, renesančne, severnoameriške in južnoameriške glasbe ter Sredozemlja. Gre za minimalistične akustične songe, ki pa jih spremljajo različni aranžmaji glasb sveta. Na koncertu bodo izvedene tudi nekatere skladbe z albuma Veter, ki pa jih občinstvo že pozna (npr. Veter in Moč jeseni, Če jutri umrem).

Na koncertu bomo lahko slišali tudi nove skladbe s prihajajočega albuma Zemlja, ki je bil koncertno deloma predstavljen že v 2016. Gre za rockersko obarvan album, ki ga odlikujeta glasbena neposrednost in sveža rockerska avtorska energija, ki pa je v našem prostoru precej zamrla. Z albuma Zemlja bomo lahko slišali skladbe, kot so Povej, kaj ljubezen je, Nikogar ne potrebujem in balado Zemlja, ki je ena koncertno najbolje sprejetih skladb.   

Na koncertu bo predstavljen tudi novi album iz bolj jazzovskega Gjurinovega ozvezdja – Temna godba 2.0. Gjurin je s Temno godbo nastopil v Gallusovi dvorani že leta 2015, album Temna godba 2.0 pa prinaša nadaljevanje projekta z novimi glasbenimi razsežnostmi. Stilsko se je Temna godba 2.0 prelevila iz prohibicijskih časov v nekaj povsem novega, dostopnejšega tudi tistim, ki jim srce ne bije le za jazz. Tako so se v novo Temno godbo vmešali tudi zvoki španskih kitar, japonske glasbe, hip-hopa in argentinskega tanga.   

Na teh treh albumih lahko Gjurina slišimo igrati na kakšnih petdeset različnih inštrumentov od brenkal (kitare, bugarije, brači, tres, laud, mandolčelo, mandoline, dulcimerji ipd.), pihal (saksofoni, flavte, gralla, klarineti ipd.), godal (kontrabas, violončelo), trobil (trobente, pozavne, tube ipd.), tolkal (bobni, tolkala, balafoni, kalimbe ipd.), glasbil s tipkami (akustični in električni klavirji, melotron, hemond orgle, čembalo, harmoniji, harmonike ipd.) in drugih inštrumentov, kot so teremin, različni sekvencerji, in drugih.

Kot koncertna solistka na violini bo v Gjurinovi skladbi Alpha Centauri nastopila izvrstna Natalija Čabrunič Pfeifer (Hrvaška), s katero sta z Gjurinom na njeno povabilo glasbeno skupaj že sodelovala na Hrvaškem. Na saksofonu bo prevzel solistično vlogo Lovro Ravbar, eden najboljših saksofonistov pri nas. Ravbarjevo dejavnost smo pred kratkim lahko spremljali tudi na odlično sprejetem avtorskem koncertu v Cankarjevem domu. Kot posebna gosta se bosta Gjurinu pridružila Južnoameričana, tolkalec Carlos Valderrama (Čile/ZDA) in kitarist Pablo Vitali (Argentina).

Ker gre hkrati za »polnoletno«, 18. obletnico Gjurinovega raznovrstnega delovanja, na koncertu ne bo manjkal niti ustaljeni pregled repertoarja: skladb, kot so Kaj vse bi dal, Čas bo na moji strani, Objemi me nežno, pa skladb z albumov Fetiš, Duša in telo, Cantabile, TG, Srce itd.

Skladbe iz obdobja skupine Olivija, ki jih bo zapela Severa Gjurin, bo Gjurin premierno zaigral na svojo prvo akustično kitaro, na katero je vse te skladbe tudi napisal. S Tinkaro Kovač Gal Gjurin glasbeno sodeluje že nekaj let, objavila sta tudi ekskluzivno humanitarno skladbo En objem. Kot posebna gostja pa tokrat ne bo poprijela le za flavto in glas, temveč tudi za brenkala.

 

 

 

Komentarji | Število komentarjev: 0