Evropska jazz konferenca 2017
Termini:
21. sep. 2017 –
24. sep. 2017

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

Glavna pokroviteljica: Nova Ljubljanska banka, d.d.

S podporo

Evropska jazz konferenca 2017

What if ... / Kaj če …

Prirejata: Europe Jazz Network in Cankarjev dom

Evropska jazz konferenca 2017 nastaja v družni organizaciji Evropske jazz mreže (Europe Jazz Network, EJN) in Cankarjevega doma, producenta Jazz festivala Ljubljana, najstarejšega jazz festivala v Evropi, s podporo Ministrstva za kulturo RS, Mestne občine Ljubljana, evropske zelene prestolnice in Unescove prestolnice literature ter programa EU Kreativna Evropa.

Glavna pokroviteljica: Nova Ljubljanska banka, d.d.


4. Evropska jazz konferenca
bo med 21. in 24. septembrom 2017 v ljubljanskem Cankarjevem domu.

Evropska jazz konferenca 2017 nastaja v družni organizaciji Evropske jazz mreže (Europe Jazz Network, EJN) in Cankarjevega doma, producenta Jazz festivala Ljubljana, najstarejšega jazz festivala v Evropi, s podporo Ministrstva za kulturo RS, Mestne občine Ljubljana, Evropske zelene prestolnice in Unescove prestolnice literature ter programa EU Kreativna Evropa.

Tema konference 2017 je Kaj če …. Organizatorji kulturnih in glasbenih dogodkov ne smejo prezreti velikih izzivov sodobne družbe. Živimo v času, ko se v svetu krepijo rasizem, ksenofobija, strah pred drugačnostjo in nacionalizem. Prve žrtve so pogosto migranti in begunci, ki se v iskanju izhoda iz vojne in revščine v naši družbi srečujejo s skeptičnostjo in predsodki. Kulturne organizacije, kot so organizatorji in kustosi glasbenih dogodkov, lahko ključno spreobrnejo javne nazore: z nagovarjanjem svojega občinstva in skupnosti, z raziskovanjem in eksperimentiranjem, kot nosilci razvoja in širjenja novih idej. Jazz in ustvarjalna glasba sta bila od nekdaj neomajni silnici za uveljavitev svobode, pravičnosti in človekovih pravic. Letošnja konferenca je namenjena odkrivanju, kako se lahko mi, glasbeni profesionalci, spoprimemo s temi vprašanji ter kako sta lahko glasba in ustvarjalnost sredstvi za »poglabljanje v neznano«.

Kaj če ... je prišel čas za novo vizijo sveta? Kaj če ... bi se podali na utopično iskanje novih idej, novih odgovorov, novih debat in novih koalicij? Kaj če ... bi začeli tukaj in zdaj?

Evropska jazz konferenca vključuje navdihujoče ključne nagovore, diskusije in delavnice na visoki ravni, mrežno povezovanje profesionalcev iz kreativne glasbe, kulturne obiske in večerni predstavitveni program izbranih novih umetnikov dežele gostiteljice, tokrat Slovenije.

Evropska jazz konferenca je najpomembnejše letno srečanje profesionalcev iz kreativne glasbe v Evropi, namenjeno predvsem organizatorjem glasbenih dogodkov, vodjem glasbenih programov in nacionalnim/regionalnim organizacijam. Nekdanja Generalna skupščina Evropske jazz mreže je leta 2014 prerasla v Evropsko jazz konferenco in postala odprta tudi za druge profesionalce.

Evropska jazz konferenca je edinstven dogodek, edini svoje vrste v Evropi, namenjen krepitvi povezav med jazzovskimi profesionalci, razvijanju novih projektov in umetniških sodelovanj, deljenju strokovnega znanja ter osvetljevanju najnovejših menedžerskih in programskih smernic. Poleg tega je velik del namenjen tudi razširjanju informacij o najnovejših jazzovskih področjih in najboljših programskih praksah vsega sveta.

www.europejazz.net


Cankarjev dom in Europe Jazz Network objavljata izbor sedmih nastopajočih na Slovenia Jazz Showcase, ki bo 22. in 23. septembra 2017 v sklopu Evropske jazz konference v Ljubljani. Izbrani so (po abecednem redu):

ARTBEATERS
BOWRAIN
DRAGO IVANUŠA: LA BÊTE HUMAINE – PIANO SOLO
FEMINIZED.SCIENCE.DENIERS (DRE HOČEVAR/EVE RISSER/IGOR LUMPERT)
KRISTIJAN KRAJNČAN: DRUMMINGCELLIST
MAJA OSOJNIK ZSAMM
TEO COLLORI IN MOMENTO CIGANO

Slovenski glasbeniki so na razpis prijavili 50 projektov, izbor pa je opravil programski odbor Evropske jazz konference 2017 v sestavi Ahmet Ulug (Pozitif; Akbank Jazz Festival, Carigrad), Edin Zubčević (Jazz Fest Sarajevo), Nadin Deventer (Berlin Festspiele – Jazzfest Berlin), Wim Wabbes (Handelsbeurs, Gent) in Bogdan Benigar (Cankarjev dom, Ljubljana).


Kotizacija: 150 € (po tem datumu)

Prijave na: www.europejazz.net

 

Komentarji | Število komentarjev: 0