Enzo Fabiani Quartet  + Boris Kovač New Ritual Quartet
Nakup Klub CD
Termini:
3. apr. 20:00

12, 8* EUR

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

Medijska pokrovitelja

Cankarjevi torki

Enzo Fabiani Quartet + Boris Kovač New Ritual Quartet

Maja Naveršnik, violina; Srečko Meh, violina;  Sonja Vukovič, viola; Pavle Rakar, violončelo
Boris Kovač, soprano, alto saksofon, bas klarinet, melodion ; Slobodanka Stević, klavir, klaviature; Siniša Mazalica, kontrabas; Lav Kovač, bobni, tolkala

 

Obuditev godalnega kvarteta Enzo Fabiani se ujema z obletnico plesne skupine En Knap (v aprilu) in njene produkcije, za katero je glasbo napisal vojvodinski glasbenik in skladatelj Boris Kovač, ki je svojčas deloval in živel v Sloveniji. Program bo sestavljen tako, da bo v prvem delu Enzo Fabiani zaigral delo Play on String (music for last dinner), ki ga je skupina En Knap uporabila v svoji predstavi, nato pa bo Kovač s svojo zasedbo predstavil najnovejše skladbe, zbrane na dveh albumih za založbo ReR. Številni poznavalci menijo, da gre za Kovačevo najboljše delo doslej.

Enzo Fabiani kvartet je gostoval po številnih evropskih državah ter imel odmevne koncerte v Salzburgu, Münchnu, Dunaju, Bruslju, Gentu, Lizboni, Bologni, po državah nekdanje Jugoslavije in seveda po Sloveniji. Vitalno so bili povezani s sodobnim umetniškim ustvarjanjem: posneli so glasbo za številne plesne in gledališke skupine (Betontanc, PTL, EN-KNAP, Dramo, münchensko skupino Dance Energy) in filme (Ekspres-Ekspres, Vrtoglavi ptič in Sladke sanje). Poleg Play on String so posneli še album Betontrack, pregled skladb avtorja Mitje Vrhovnika Smrekarja. Krstno so izvedli več del slovenskih skladateljev Larise Vrhunc, Urške Pompe, Boruta Kržišnika in Petra Kusa.

Boris Kovač ima za sabo dvajset albumov pod svojim imenom, odigral je več kot petsto koncertov v petindvajsetih državah.


 

Boris Kovač New Ritual Quartet

 

Letna članska izkaznica 2018
Zvončki in trobentice
Duo Ponte
Mary Halvorson's Code Girl
Maarja Nuut »Une meeles«
Lačni Franz
Sons of Kemet
Ex Eye / Stetson - Fox – Ismaily - Summerfield
Silence
Komentarji | Število komentarjev: 0